Last minute
Start op 28/06/2022Oriëntatie

Van wens naar werkelijkheid

Waar droom jij van en hoe kom je tot die eerste stappen tot realisatie? Een hands-on workshop.

di 28 jun

•••
29400centrum,nieuwwest,zuid,vwa1oriëntatievan wens naar werkelijkheid37902022-06-2810:00:0014:00:00gratis,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1waar droom jij van en hoe kom je tot die eerste stappen tot realisatie? een hands-on workshop.soms weten we wel ongeveer wat we wensen, maar hebben er minder goed de woorden voor. of 'zien' we het nog niet voor ons. onze intuïtie weet het vaak wél! maar, hoe bereik je die? en, als je weet waar je van droomt: hoe kom je tot die eerste stappen tot realisatie? *doel en inhoud* in de eerste helft van de workshop krijg je letterlijk een beter ‘beeld’ van jouw wens of wat er in jouw leeft. de tweede helft is doelgerichter: je onderzoekt mogelijke hiaten en formuleert al stimulerende 'hoe kan-ik'-vragen. samen bedenken we direct al mogelijke ideetjes voor oplossingen. je verlaat de workshop met de eerste kleine stappen om aan de slag te gaan! het is een hands-on workshop met een tastbaar resultaat. het levert ook handvaten op in het oplossingsgericht denken met de creatieve mindset. *voor wie?* voor iedereen; (ervaringsdeskundige) vrijwilligers die hun leven (of werkambities) meer richting willen geven, meer intentie. of die nieuwe inspiratie zoeken. ook voor andere geïnteresseerden met dezelfde behoefte. *tijdsinvestering* 4 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* de training biedt plaats aan maximaal 6 deelnemers. *certificaat van deelname* n.v.t.06240nf0deelname is gratis.deelname is gratis.42654opleidingen2940_1294012940_1.basis_va-online-coachend-vrijwilligerswerk_4.jpgcontents/uploads/opleidingen/2940_1.basis_va-online-coachend-vrijwilligerswerk_4.jpgimage/jpegjpg2576821000x675landscapebasis_va online coachend vrijwilligerswerk_4.jpg2022-05-30 10:39:26paulaeditor2a02:a465:fb49:1:19a4:341e:8817:437emozilla/5.0 (macintosh; intel mac os x 10.15; rv:100.0) gecko/20100101 firefox/100.0image/jpeg2940_1basis_va-online-coachend-vrijwilligerswerk_4https://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/2940_1.basis_va-online-coachend-vrijwilligerswerk_4.jpg1000675kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 28/06/2022di 28 jundinsdag 28 juni 2022 (week 26)
Start op 07/07/2022Colleges

Werken met stilte

Aandacht en er zijn voor iemand is een belangrijk aspect van vrijwilligerswerk in zorg en welzijn. Leer over de zeven pijlers van mindfulness voor vrijwilligers.

do 7 jul & do 14 jul

•••
27470centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegeswerken met stilte20602022-07-0715:00:0017:00:002022-07-1415:00:0017:00:00gratis,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1aandacht en er zijn voor iemand is een belangrijk aspect van vrijwilligerswerk in zorg en welzijn. leer over de zeven pijlers van mindfulness voor vrijwilligers._ruimte maken voor ontvankelijkheid in zorgrelaties_ goede zorg ontstaat vanuit het zorgvuldig aansluiten bij en afstemmen op de ander. daardoor kan, vaak pas gaandeweg, begrepen worden wat er voor de ander op het spel staat en welke hulp dan passend is. de ander voelt zich gezien en erkend. dat alléén al kan als weldadige zorg ervaren worden. het is daarbij belangrijk, dat je je werkelijk, liefdevol en zonder oordelen openstelt voor het perspectief van de ander. in de zorgethiek wordt dat ontvankelijkheid genoemd. dat geldt naar twee kanten: ook degene die jij begeleidt moet zich open durven stellen en zich kwetsbaarheid durven tonen. in dit proces is het van belang om acceptatie, geduld, traagheid en stilte een kans te geven. veelal hebben we de neiging om stiltes op te vullen en 'gaten te dichten'. als we dat nu eens niet doen en stilte meer zien als 'ruimte maken'? welke werkvormen staan ons daarbij ter beschikking? *doel en inhoud* hoe werk je met stilte en welke werkvormen staan ons daarbij ter beschikking? hiervoor gaan we te rade bij methoden zoals deze binnen theorie en praktijk van mindfulness zijn ontwikkeld zoals 'drie minuten ademruimte', bodyscan, visualisatie en compassievolle presentie. na een inleidend college over mindfulness gaan we met deze methoden oefenen. *voor wie?* dit college is bedoeld voor vrijwilligers die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn. *docent:* dick de korte volgde een driejarige opleiding voor meditatieleraar aan de school voor zijnsoriëntatie en enige aanvullende trainingen mindfulness. hij introduceerde mindfulness als vak aan de hogeschool van amsterdam en begeleidt meditatiegroepen. *tijdsinvestering* 4 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* dit college biedt plaats aan maximaal 10 deelnemers. *certificaat van deelname* nee0101200de colleges zijn gratis.de colleges zijn gratis.82171opleidingen2747_1274712747_1.schildpadden-werken-met-stilte.jpgcontents/uploads/opleidingen/2747_1.schildpadden-werken-met-stilte.jpgimage/jpegjpg7055462000x1333landscapeimage/jpeg2747_1schildpadden-werken-met-stiltehttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/2747_1.schildpadden-werken-met-stilte.jpg20001333kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 07/07/2022do 7 juldo 14 juldonderdag 7 juli 2022 (week 27)donderdag 14 juli 2022 (week 28)
Start op 21/07/2022Colleges

Vrijwilligerscafé

Onder leiding van onze huisfilosoof Dick de Korte spreken we over een nader bekend te maken thema.

do 21 jul

•••
27490centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegesvrijwilligerscafé20602022-07-2115:00:0017:00:00gratis,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1onder leiding van onze huisfilosoof dick de korte spreken we over een nader bekend te maken thema.in het vrijwilligerscafé spreken wij, onder leiding van onze huisfilosoof dick de korte, over diverse thema's. het thema van dit vrijwilligerscafé wordt eind juni bekend gemaakt. h3. het vrijwilligerscafé het vrijwilligerscafé organiseren we als een ontmoetingsplaats, voor en door vrijwilligers. om van elkaar en met elkaar te leren, uit te wisselen en vraagstukken te bespreken. per keer staat er een ander thema centraal. aan de hand van dit steeds wisselende onderwerp bespreken we vraagstukken met elkaar onder leiding van onze huisfilosoof drs. dick de korte. *voor wie?* deze bijeenkomst is bedoeld voor vrijwilligers die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn. *docent* drs. dick de korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de universiteit van amsterdam. hij was werkzaam als docent filosofie aan de hogeschool van amsterdam. dick de korte volgde een driejarige opleiding voor meditatieleraar aan de school voor zijnsoriëntatie en enige aanvullende trainingen mindfulness. hij introduceerde mindfulness als vak aan de hogeschool van amsterdam en begeleidt meditatiegroepen. *tijdsinvestering* 2 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* het café biedt plaats aan 20 deelnemers. *certificaat van deelname* nee0201200deelname is gratisdeelname is gratis02173opleidingen2749_1274912749_1.va-cafe.jpgcontents/uploads/opleidingen/2749_1.va-cafe.jpgimage/jpegjpg7984801920x1280landscapeimage/jpeg2749_1va-cafehttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/2749_1.va-cafe.jpg19201280kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 21/07/2022do 21 juldonderdag 21 juli 2022 (week 29)
Start op 01/09/2022Colleges

Goed of fout

Waarden en normen in begeleidingssituaties.

do 1 sep & do 8 sep

•••
30020centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegesgoed of fout20602022-09-0115:00:0017:00:002022-09-0815:00:0017:00:00gratis,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1waarden en normen in begeleidingssituaties.twee introductiecolleges over waarden en normen in begeleidingssituaties. soms zal zich in het begeleidingswerk met deelnemers een situatie voordoen waarin je je afvraagt: "kán dit eigenlijk wel?". naar je gevoel botst er dan iets met waarden en normen die voor jou belangrijk zijn. een deelnemer kan getroffen worden door norm overschrijdend gedrag. of er doet zich iets voor in de begeleidingsrelatie waardoor je waarden en normen bespreekbaar wil maken. *doel en inhoud* hoe breng je dan deze zaken helder onder woorden? wat zijn je argumenten wanneer je merkt dat er grenzen worden overschreden? welke kennis over waarden en normen wordt ons hierbij aangereikt in de filosofie? welke ethische regels zijn geldig en hoe hanteer je die? daarover zal het gaan in twee introductiecolleges 'waarden en normen in begeleidingssituaties'. het eerste college is een inleiding in de moraalfilosofie. in het tweede college staan ethische dilemma's en het hanteren van ethische regels centraal aan de hand van casuïstiek. na het volgen van de colleges * zijn we op de hoogte van verschillende voren van ethiek: plichtethiek, gevolgenethiek en deugdethiek. * zijn we op de hoogte van ethische dilemma's. * zijn we op de hoogte van universele waarden en mensenrechten in onze democratische rechtsstaat. in de tweede helft van het college wordt er gewerkt aan een opdracht waarna we met elkaar in gesprek gaan. *docent* drs. dick de korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de universiteit van amsterdam. hij was werkzaam als docent filosofie aan de hogeschool van amsterdam. *voor wie?* deze collegereeks is voor iedereen de in dit onderwerp is geïnteresseerd. *tijdsinvestering* 4 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* dit college biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers. *certificaat van deelname* nee0121200de colleges zijn gratis.de colleges zijn gratis.02721opleidingen3002_1300213002_1.colleges-goed-of-fout.jpgcontents/uploads/opleidingen/3002_1.colleges-goed-of-fout.jpgimage/jpegjpg2276601000x675landscapecolleges goed of fout.jpg2022-06-16 11:50:53saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/102.0.0.0 safari/537.36image/jpeg3002_1colleges-goed-of-fouthttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/3002_1.colleges-goed-of-fout.jpg1000675kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 01/09/2022do 1 sepdo 8 sepdonderdag 1 september 2022 (week 35)donderdag 8 september 2022 (week 36)
Start op 22/09/2022Colleges

Praktische filosofie: de grote vragen

Met de huisfilosoof in gesprek over de grote vragen en de zoektocht naar de zin van het bestaan.

do 22 sep, do 29 sep, do 6 okt & do 13 okt

•••
30030centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegespraktische filosofie: de grote vragen20602022-09-2215:00:0017:00:002022-09-2915:00:0017:00:002022-10-0615:00:0017:00:002022-10-1315:00:0017:00:00beroepskrachten,gratis,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1met de huisfilosoof in gesprek over de grote vragen en de zoektocht naar de zin van het bestaan.in een tijd waarin we worden stilgezet en teruggeworpen op onszelf, dringen de grote en ‘trage’ levensvragen zich, misschien scherper dan voorheen aan ons op. waarom overkomt mij dit, wat maakt mijn leven ook nú zinvol? hoe vind ik in deze tijd mijn weg? wat geeft mij moed? welke bronnen van wijsheid zijn voor mij daarbij behulpzaam? daarover gaan we samen nadenken in een viertal colleges praktische filosofie. *doel en inhoud* in deze colleges maak je kennis met: * de maatschappelijke achtergrond van hedendaagse levens- en zingevingsvragen * levensvragen en levensgebieden * zingeving en levensfasen. bij de vragen en opdrachten wordt steeds verwezen naar de actualiteit. *docent* drs. dick de korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de universiteit van amsterdam. hij was werkzaam als docent filosofie aan de hogeschool van amsterdam. *voor wie?* deze collegereeks is voor iedereen die in dit onderwerp is geïnteresseerd. *tijdsinvestering* 8 uur (4 bijeenkomsten van 2 uur) *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* de collegereeks biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers. *certificaat van deelname* nee0121200de colleges zijn gratis.de colleges zijn gratis.02722opleidingen3003_1300313003_1.college_praktische-filosofie_de-grote-vragen_1.jpgcontents/uploads/opleidingen/3003_1.college_praktische-filosofie_de-grote-vragen_1.jpgimage/jpegjpg6138332000x1333landscapecollege_praktische filosofie_de grote vragen_1.jpg2022-06-16 11:53:33saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/102.0.0.0 safari/537.36image/jpeg3003_1college_praktische-filosofie_de-grote-vragen_1https://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/3003_1.college_praktische-filosofie_de-grote-vragen_1.jpg20001333kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 22/09/2022do 22 sepdo 29 sepdo 6 oktdo 13 oktdonderdag 22 september 2022 (week 38)donderdag 29 september 2022 (week 39)donderdag 6 oktober 2022 (week 40)donderdag 13 oktober 2022 (week 41)
Start op 04/10/2022Oriëntatie

Informatiebijeenkomst TOED opleiding

Is de TOED opleiding tot ervaringsdeskundige iets voor je? Ontdek het tijdens deze informatie bijeenkomst.

di 4 okt

•••
29600centrum,nieuwwest,zuid,vwa1oriëntatieinformatiebijeenkomst toed opleiding24902022-10-0414:30:0015:30:00gratis,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1is de toed opleiding tot ervaringsdeskundige iets voor je? ontdek het tijdens deze informatie bijeenkomst.tijdens deze informatiebijeenkomst kun je erachter komen of de toed (training opleiding ervarings deskundigheid) tot ervaringsdeskundige echt iets voor je is. *doel en inhoud* je ontvangt informatie over de voorwaarden voor de opleiding, over het programma en over de kosten. een student en een docent vertellen over de toed opleiding. daarnaast is er natuurlijk gelegenheid tot het stellen vragen. ben je ervan overtuigd dat je de opleiding wilt gaan volgen, dan kun je jezelf na de informatiebijeenkomst opgeven. *voor wie?* deze bijeenkomst is toegankelijk voor iedereen die mogelijk geïnteresseerd is om de toed opleiding tot ervaringsdeskundige te volgen. *tijdsinvestering* 1 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* de bijeenkomst biedt plaats aan maximaal 10 deelnemers. *certificaat van deelname* nee *meer informatie* kijk "hier":https://www.igpb.nl/trainingen/toed/ voor meer informatie over de toed opleiding.010600deze informatiebijeenkomst is gratis.deze informatiebijeenkomst is gratis.02679opleidingen2960_1296012960_1.zangvogel_deugden-als-gids.jpgcontents/uploads/opleidingen/2960_1.zangvogel_deugden-als-gids.jpgimage/jpegjpg6353312000x1333landscapezangvogel_deugden als gids.jpg2022-06-08 15:00:16saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/102.0.0.0 safari/537.36image/jpeg2960_1zangvogel_deugden-als-gidshttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/2960_1.zangvogel_deugden-als-gids.jpg20001333kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 04/10/2022di 4 oktdinsdag 4 oktober 2022 (week 40)
Start op 04/10/2022Oriëntatie

Informatiebijeenkomst GEO opleiding

Is de GEO opleiding tot ervaringsdeskundige iets voor jou? Ontdek het tijdens deze informatie bijeenkomst.

di 4 okt

•••
29620centrum,nieuwwest,zuid,vwa1oriëntatieinformatiebijeenkomst geo opleiding24902022-10-0416:00:0017:00:00beroepskrachten,gratis,ervaringsdeskundigheid1is de geo opleiding tot ervaringsdeskundige iets voor jou? ontdek het tijdens deze informatie bijeenkomst.tijdens deze informatiebijeenkomst kun je erachter komen of de geo (ggz ervaringsagoog opleiding) iets voor je is. *doel en inhoud* je ontvangt informatie over de voorwaarden voor de opleiding, over het programma en over de kosten. een student en een docent vertellen over de geo opleiding. daarnaast is er natuurlijk gelegenheid tot het stellen vragen. ben je ervan overtuigd dat je de opleiding wilt gaan volgen, dan kun je jezelf na de informatiebijeenkomst opgeven. *voor wie?* deze bijeenkomst is toegankelijk voor iedereen die mogelijk geïnteresseerd is om de geo opleiding te volgen. *tijdsinvestering* 1 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* de bijeenkomst biedt plaats aan maximaal 10 deelnemers. *certificaat van deelname* nee *meer informatie* kijk "hier":https://www.igpb.nl/trainingen/geo/ voor meer informatie over de geo opleiding.010600deze informatiebijeenkomst is gratis.deze informatiebijeenkomst is gratis.02681opleidingen2962_1296212962_1.beroepskrachten-trainer-als-persoon-papegaai-nieuw.jpgcontents/uploads/opleidingen/2962_1.beroepskrachten-trainer-als-persoon-papegaai-nieuw.jpgimage/jpegjpg9119372000x1333landscapeberoepskrachten trainer als persoon papegaai nieuw.jpg2022-06-08 14:56:49saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/102.0.0.0 safari/537.36image/jpeg2962_1beroepskrachten-trainer-als-persoon-papegaai-nieuwhttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/2962_1.beroepskrachten-trainer-als-persoon-papegaai-nieuw.jpg20001333kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 04/10/2022di 4 oktdinsdag 4 oktober 2022 (week 40)
Start op 12/10/2022Oriëntatie

Vind je droombaan als vrijwilliger

Een training die je helpt om een droombaan te vinden, in vrijwilligerswerk.

wo 12 okt, wo 19 okt & wo 26 okt

•••
29670centrum,nieuwwest,zuid,vwa1oriëntatievind je droombaan als vrijwilliger67,32102022-10-1214:00:0017:00:002022-10-1914:00:0017:00:002022-10-2614:00:0017:00:00gratis,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1een training die je helpt om een droombaan te vinden, in vrijwilligerswerk.deze training is gericht op het ontdekken van je kwaliteiten en het zoeken naar mogelijkheden om de stap te zetten in de wereld van vrijwilligerswerk. het is een training speciaal ontwikkeld voor mensen die een stap willen zetten van eigen ervaring in de zorg naar het ondersteunen van anderen via vrijwilligerswerk. *doel en inhoud* met deze training onderzoek je wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je die zou kunnen inzetten. de onderwerpen die aan bod komen in deze training zijn: * meer zicht krijgen op eigen kwaliteiten * communicatieve vaardigheden die je al hebt en die belangrijk zijn in vrijwilligerswerk * hanteren van afstand en nabijheid * stellen en bewaken van grenzen * wat heb je nodig om een stap verder te kunnen komen? * meer zicht op je eigen mogelijkheden in het bestaande (vrijwilligers)werkaanbod. *voor wie?* deze training is voor mensen die een stap verder willen zetten richting vrijwilligerswerk; voor diegenen die meer willen weten over vrijwilligerswerk en hun eigen talenten. *tijdsinvestering* 9 uur *studiemateriaal* niet van toepassing *aantal deelnemers* het aantal deelnemers bedraagt minimaal 4 en maximaal 12. *certificaat van deelname* ja* reflecteren op talenten en kwaliteiten * formuleren persoonlijk ontwikkelplan * inzicht in mogelijkheden voor inzetten van de eigen talenten in vrijwilligerswerk * inzicht in motivatie voor vrijwilligerswerk * actief toepassen van communicatieve vaardigheden om vrijwilligerswerk te vinden.0121800deelname aan deze training is gratis.deelname aan deze training is gratis.02684opleidingen2967_1296712967_1.orientatie_vrijwilligerswerk-jouw-droombaan.jpgcontents/uploads/opleidingen/2967_1.orientatie_vrijwilligerswerk-jouw-droombaan.jpgimage/jpegjpg9455592000x1333landscapeorientatie_vrijwilligerswerk jouw droombaan.jpg2022-06-08 16:59:30saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/102.0.0.0 safari/537.36image/jpeg2967_1orientatie_vrijwilligerswerk-jouw-droombaanhttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/2967_1.orientatie_vrijwilligerswerk-jouw-droombaan.jpg20001333kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 12/10/2022wo 12 oktwo 19 oktwo 26 oktwoensdag 12 oktober 2022 (week 41)woensdag 19 oktober 2022 (week 42)woensdag 26 oktober 2022 (week 43)
Start op 20/10/2022Colleges

Vrijwilligerscafé

Onder leiding van onze huisfilosoof Dick de Korte spreken we over een nader bekend te maken thema.

do 20 okt

•••
30060centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegesvrijwilligerscafé20602022-10-2015:00:0017:00:00gratis,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1onder leiding van onze huisfilosoof dick de korte spreken we over een nader bekend te maken thema.in het vrijwilligerscafé spreken wij, onder leiding van onze huisfilosoof dick de korte, over diverse thema's. het thema van deze herfsteditie van het vrijwilligerscafé wordt eind september bekend gemaakt. h3. het vrijwilligerscafé het vrijwilligerscafé organiseren we als een ontmoetingsplaats, voor en door vrijwilligers. om van elkaar en met elkaar te leren, uit te wisselen en vraagstukken te bespreken. per keer staat er een ander thema centraal. aan de hand van dit steeds wisselende onderwerp bespreken we vraagstukken met elkaar onder leiding van onze huisfilosoof drs. dick de korte. *voor wie?* deze bijeenkomst is bedoeld voor vrijwilligers die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn. *docent* drs. dick de korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de universiteit van amsterdam. hij was werkzaam als docent filosofie aan de hogeschool van amsterdam. dick de korte volgde een driejarige opleiding voor meditatieleraar aan de school voor zijnsoriëntatie en enige aanvullende trainingen mindfulness. hij introduceerde mindfulness als vak aan de hogeschool van amsterdam en begeleidt meditatiegroepen. *tijdsinvestering* 2 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* het café biedt plaats aan 20 deelnemers. *certificaat van deelname* nee0201200deelname is gratisdeelname is gratis02725opleidingen3006_1300613006_1.va-cafe.jpgcontents/uploads/opleidingen/3006_1.va-cafe.jpgimage/jpegjpg7984801920x1280landscapeva café.jpg2022-06-16 12:06:17saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/102.0.0.0 safari/537.36image/jpeg3006_1va-cafehttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/3006_1.va-cafe.jpg19201280kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 20/10/2022do 20 oktdonderdag 20 oktober 2022 (week 42)
Start op 27/10/2022Colleges

Praktische filosofie: de deugden als gids

Vier werkcolleges over de ethiek van goede zorg voor jezelf en de ander.

do 27 okt, do 3 nov, do 10 nov & do 17 nov

•••
30040centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegespraktische filosofie: de deugden als gids20602022-10-2715:00:0017:00:002022-11-0315:00:0017:00:002022-11-1015:00:0017:00:002022-11-1715:00:0017:00:00gratis,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1vier werkcolleges over de ethiek van goede zorg voor jezelf en de ander.vroeg of laat doen zich in ons leven en werksituaties voor waarbij we ons afvragen ‘doe ik hier wel goed aan? of ‘heb ik hier toen wel goed aan gedaan?’ bij het zoeken naar een antwoord gaan we in deze werkcolleges te raden bij de _klassieke deugden; moed, maat, rechtvaardigheid en praktische wijsheid_. wat geeft ons moed? hoe vinden we de juiste maat in persoonlijke en begeleidingscontacten. waarom en wanneer vinden we iets onrechtvaardig? wat zeggen gevoel en intuïtie ons in bepaalde situaties? *doel en inhoud* de werkcolleges worden ingeleid met een college over deugdethiek. in het tweede deel gaan we aan het werk met de deugdreflectie. vanuit persoonlijke ervaringen in ons leven en in begeleidingssituaties gaan hierbij op zoek naar het juiste midden tussen 'te veel' en 'te weinig'. *docent:* drs. dick de korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de universiteit van amsterdam. hij was werkzaam als docent filosofie aan de hogeschool van amsterdam. *voor wie?* deze colleges zijn voor iedereen. *tijdsinvestering* 8 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* de collegereeks biedt plaats aan maximaal 10 deelnemers. *certificaat van deelname* nee010120nf0de colleges zijn gratis.de colleges zijn gratis.02723opleidingen3004_1300413004_1.zangvogel_deugden-als-gids.jpgcontents/uploads/opleidingen/3004_1.zangvogel_deugden-als-gids.jpgimage/jpegjpg6353312000x1333landscapezangvogel_deugden als gids.jpg2022-06-16 11:59:50saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/102.0.0.0 safari/537.36image/jpeg3004_1zangvogel_deugden-als-gidshttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/3004_1.zangvogel_deugden-als-gids.jpg20001333kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 27/10/2022do 27 oktdo 3 novdo 10 novdo 17 novdonderdag 27 oktober 2022 (week 43)donderdag 3 november 2022 (week 44)donderdag 10 november 2022 (week 45)donderdag 17 november 2022 (week 46)
Start op 01/11/2022Beroepskrachten

Ervaringskennis voor beroepskrachten (nieuw)

Een training voor beroepskrachten die hun ervaring in willen zetten in hun werk.

di 1 nov, di 22 nov & di 13 dec

•••
29880vwa11beroepskrachtenervaringskennis voor beroepskrachten (nieuw)8002022-11-0114:00:0017:00:002022-11-2214:00:0017:00:002022-12-1314:00:0017:00:00be basis ervaringsdeskundigheidberoepskrachten,ervaringsdeskundigheid1een training voor beroepskrachten die hun ervaring in willen zetten in hun werk.ervaringskennis is een belangrijke meerwaarde in het werk. met deze training willen we je ondersteunen bij de vraag of en hoe je ervaringskennis zou kunnen benutten in je werk. de training bestaat uit drie live bijeenkomsten en meerdere online modules. er is een eerste kennismakingsbijeenkomst waarin je je medecursisten en trainer ontmoet. ook zijn er twee trainingsbijeenkomsten waarin je oefent, ervaringen uitwisselt en leert van elkaar. *doel en inhoud* deze training bestaat uit de volgende onderdelen en thema’s: *1. live bijeenkomst* (kennismaken, start training, oefenen en delen) 2. ervaringskennis 3. ervaringsdeskundige medewerker 4. jouw kracht als ervaringsdeskundige medewerker *5. live bijeenkomst* (oefenen en delen) 6. voor jezelf zorgen/grenzen stellen *7. live bijeenkomst* (oefenen en delen) 8. evaluatie, vervolg en afsluiting. *voor wie?* deze training is bedoeld voor mensen die willen onderzoeken of zij anderen kunnen ondersteunen met hun eigen ervaring en ervaringskennis. *tijdsinvestering* de totale tijdsinvestering is ongeveer 15 uur, inclusief de live bijeenkomsten en opdrachten. *studiemateriaal* online modules waarin informatie en opdrachten zijn opgenomen, die in pdf-formaat te downloaden zijn. *aantal plaatsen* de training biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers. *certificaat* ja. als je alle modules goed doorloopt en deel hebt genomen aan de bijeenkomsten, krijg je een certificaat van de vrijwilligersacademie.* theorie over ervaring, ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid * inzicht in motivatie, rol en positie als ervaringsdeskundige medewerker * reflectie op persoonlijke kwaliteiten als ervaringsdeskundige * toepassen van het stellen & bewaken van persoonlijke grenzen * het oefenen met het vertellen en presenteren van het eigen ervaringsverhaal.18121800deze training kost €50 per cursist. partnerorganisaties betalen voor hun medewerkers.02705opleidingen2988_1298812988_1.basis_ervaringsdeskundigheid-nieuw.jpgcontents/uploads/opleidingen/2988_1.basis_ervaringsdeskundigheid-nieuw.jpgimage/jpegjpg2346751000x675landscapebasis_ervaringsdeskundigheid nieuw.jpg2022-06-12 22:59:04saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/102.0.0.0 safari/537.36image/jpeg2988_1basis_ervaringsdeskundigheid-nieuwhttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/2988_1.basis_ervaringsdeskundigheid-nieuw.jpg1000675upcomingstart op 01/11/2022di 1 novdi 22 novdi 13 decdinsdag 1 november 2022 (week 44)dinsdag 22 november 2022 (week 47)dinsdag 13 december 2022 (week 50)
Start op 24/11/2022Colleges

Vrijwilligerscafé

Onder leiding van onze huisfilosoof Dick de Korte spreken we over een nader bekend te maken thema.

do 24 nov

•••
30080centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegesvrijwilligerscafé20602022-11-2415:00:0017:00:00gratis,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1onder leiding van onze huisfilosoof dick de korte spreken we over een nader bekend te maken thema.in het vrijwilligerscafé spreken wij, onder leiding van onze huisfilosoof dick de korte, over diverse thema's. het thema van dit vrijwilligerscafé wordt eind oktober bekend gemaakt. h3. het vrijwilligerscafé het vrijwilligerscafé organiseren we als een ontmoetingsplaats, voor en door vrijwilligers. om van elkaar en met elkaar te leren, uit te wisselen en vraagstukken te bespreken. per keer staat er een ander thema centraal. aan de hand van dit steeds wisselende onderwerp bespreken we vraagstukken met elkaar onder leiding van onze huisfilosoof drs. dick de korte. *voor wie?* deze bijeenkomst is bedoeld voor vrijwilligers die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn. *docent* drs. dick de korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de universiteit van amsterdam. hij was werkzaam als docent filosofie aan de hogeschool van amsterdam. dick de korte volgde een driejarige opleiding voor meditatieleraar aan de school voor zijnsoriëntatie en enige aanvullende trainingen mindfulness. hij introduceerde mindfulness als vak aan de hogeschool van amsterdam en begeleidt meditatiegroepen. *tijdsinvestering* 2 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* het café biedt plaats aan 20 deelnemers. *certificaat van deelname* nee0201200deelname is gratisdeelname is gratis02726opleidingen3008_1300813008_1.va-cafe.jpgcontents/uploads/opleidingen/3008_1.va-cafe.jpgimage/jpegjpg7984801920x1280landscapeva café.jpg2022-06-16 12:08:49saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/102.0.0.0 safari/537.36image/jpeg3008_1va-cafehttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/3008_1.va-cafe.jpg19201280kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 24/11/2022do 24 novdonderdag 24 november 2022 (week 47)
Start op 01/12/2022Colleges

Werken met stilte

Aandacht en er zijn voor iemand is een belangrijk aspect van vrijwilligerswerk in zorg en welzijn. Leer over de zeven pijlers van mindfulness voor vrijwilligers.

do 1 dec & do 8 dec

•••
30050centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegeswerken met stilte20602022-12-0115:00:0017:00:002022-12-0815:00:0017:00:00gratis,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1aandacht en er zijn voor iemand is een belangrijk aspect van vrijwilligerswerk in zorg en welzijn. leer over de zeven pijlers van mindfulness voor vrijwilligers._ruimte maken voor ontvankelijkheid in zorgrelaties_ goede zorg ontstaat vanuit het zorgvuldig aansluiten bij en afstemmen op de ander. daardoor kan, vaak pas gaandeweg, begrepen worden wat er voor de ander op het spel staat en welke hulp dan passend is. de ander voelt zich gezien en erkend. dat alléén al kan als weldadige zorg ervaren worden. het is daarbij belangrijk, dat je je werkelijk, liefdevol en zonder oordelen openstelt voor het perspectief van de ander. in de zorgethiek wordt dat ontvankelijkheid genoemd. dat geldt naar twee kanten: ook degene die jij begeleidt moet zich open durven stellen en zich kwetsbaarheid durven tonen. in dit proces is het van belang om acceptatie, geduld, traagheid en stilte een kans te geven. veelal hebben we de neiging om stiltes op te vullen en 'gaten te dichten'. als we dat nu eens niet doen en stilte meer zien als 'ruimte maken'? welke werkvormen staan ons daarbij ter beschikking? *doel en inhoud* hoe werk je met stilte en welke werkvormen staan ons daarbij ter beschikking? hiervoor gaan we te rade bij methoden zoals deze binnen theorie en praktijk van mindfulness zijn ontwikkeld zoals 'drie minuten ademruimte', bodyscan, visualisatie en compassievolle presentie. na een inleidend college over mindfulness gaan we met deze methoden oefenen. *voor wie?* dit college is bedoeld voor vrijwilligers die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn. *docent:* dick de korte volgde een driejarige opleiding voor meditatieleraar aan de school voor zijnsoriëntatie en enige aanvullende trainingen mindfulness. hij introduceerde mindfulness als vak aan de hogeschool van amsterdam en begeleidt meditatiegroepen. *tijdsinvestering* 4 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* dit college biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers. *certificaat van deelname* nee0121200de colleges zijn gratis.de colleges zijn gratis.02724opleidingen3005_1300513005_1.schildpadden-werken-met-stilte.jpgcontents/uploads/opleidingen/3005_1.schildpadden-werken-met-stilte.jpgimage/jpegjpg7055462000x1333landscapeschildpadden-werken met stilte.jpg2022-06-16 12:03:43saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/102.0.0.0 safari/537.36image/jpeg3005_1schildpadden-werken-met-stiltehttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/3005_1.schildpadden-werken-met-stilte.jpg20001333kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 01/12/2022do 1 decdo 8 decdonderdag 1 december 2022 (week 48)donderdag 8 december 2022 (week 49)
Start op 06/12/2022Oriëntatie

Informatiebijeenkomst TOED opleiding

Is de TOED opleiding tot ervaringsdeskundige iets voor je? Ontdek het tijdens deze informatie bijeenkomst.

di 6 dec

•••
29610centrum,nieuwwest,zuid,vwa1oriëntatieinformatiebijeenkomst toed opleiding24902022-12-0614:30:0015:30:00gratis,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1is de toed opleiding tot ervaringsdeskundige iets voor je? ontdek het tijdens deze informatie bijeenkomst.tijdens deze informatiebijeenkomst kun je erachter komen of de toed (training opleiding ervarings deskundigheid) tot ervaringsdeskundige echt iets voor je is. *doel en inhoud* je ontvangt informatie over de voorwaarden voor de opleiding, over het programma en over de kosten. een student en een docent vertellen over de toed opleiding. daarnaast is er natuurlijk gelegenheid tot het stellen vragen. ben je ervan overtuigd dat je de opleiding wilt gaan volgen, dan kun je jezelf na de informatiebijeenkomst opgeven. *voor wie?* deze bijeenkomst is toegankelijk voor iedereen die mogelijk geïnteresseerd is om de toed opleiding tot ervaringsdeskundige te volgen. *tijdsinvestering* 1 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* de bijeenkomst biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers. *certificaat van deelname* nee *meer informatie* kijk "hier":https://www.igpb.nl/trainingen/toed/ voor meer informatie over de toed opleiding.012600deze informatiebijeenkomst is gratis.deze informatiebijeenkomst is gratis.02680opleidingen2961_1296112961_1.zangvogel_deugden-als-gids.jpgcontents/uploads/opleidingen/2961_1.zangvogel_deugden-als-gids.jpgimage/jpegjpg6353312000x1333landscapezangvogel_deugden als gids.jpg2022-06-08 14:53:13saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/102.0.0.0 safari/537.36image/jpeg2961_1zangvogel_deugden-als-gidshttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/2961_1.zangvogel_deugden-als-gids.jpg20001333kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 06/12/2022di 6 decdinsdag 6 december 2022 (week 49)
Start op 06/12/2022Oriëntatie

Informatiebijeenkomst GEO opleiding

Is de GEO opleiding tot ervaringsdeskundige iets voor jou? Ontdek het tijdens deze informatie bijeenkomst.

di 6 dec

•••
29630centrum,nieuwwest,zuid,vwa1oriëntatieinformatiebijeenkomst geo opleiding24902022-12-0616:00:0017:00:00beroepskrachten,gratis,ervaringsdeskundigheid1is de geo opleiding tot ervaringsdeskundige iets voor jou? ontdek het tijdens deze informatie bijeenkomst.tijdens deze informatiebijeenkomst kun je erachter komen of de geo (ggz ervaringsagoog opleiding) iets voor je is. *doel en inhoud* je ontvangt informatie over de voorwaarden voor de opleiding, over het programma en over de kosten. een student en een docent vertellen over de geo opleiding. daarnaast is er natuurlijk gelegenheid tot het stellen vragen. ben je ervan overtuigd dat je de opleiding wilt gaan volgen, dan kun je jezelf na de informatiebijeenkomst opgeven. *voor wie?* deze bijeenkomst is toegankelijk voor iedereen die mogelijk geïnteresseerd is om de geo opleiding te volgen. *tijdsinvestering* 1 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* de bijeenkomst biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers. *certificaat van deelname* nee *meer informatie* kijk "hier":https://www.igpb.nl/trainingen/geo/ voor meer informatie over de geo opleiding.012600deze informatiebijeenkomst is gratis.deze informatiebijeenkomst is gratis.02682opleidingen2963_1296312963_1.beroepskrachten-trainer-als-persoon-papegaai-nieuw.jpgcontents/uploads/opleidingen/2963_1.beroepskrachten-trainer-als-persoon-papegaai-nieuw.jpgimage/jpegjpg9119372000x1333landscapeberoepskrachten trainer als persoon papegaai nieuw.jpg2022-06-08 15:05:21saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/102.0.0.0 safari/537.36image/jpeg2963_1beroepskrachten-trainer-als-persoon-papegaai-nieuwhttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/2963_1.beroepskrachten-trainer-als-persoon-papegaai-nieuw.jpg20001333kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 06/12/2022di 6 decdinsdag 6 december 2022 (week 49)
Start op 07/12/2022Vervolg

Leren presenteren

Houd je zenuwen onder controle en leer in twee bijeenkomsten een goede presentatie te geven.

wo 7 dec & wo 14 dec

•••
29710vwa3vervolgleren presenteren6702022-12-0719:00:0022:00:002022-12-1419:00:0022:00:00vervolg leren presenterenvrijwilligers,ervaringsdeskundigheid1houd je zenuwen onder controle en leer in twee bijeenkomsten een goede presentatie te geven.voor een groep een inhoudelijk goede presentatie geven: de een draait zijn hand er niet voor om, de ander krijgt al de zenuwen bij het idee. jij leert inhoudelijk een goed verhaal op te bouwen en je verbetert je presentatievaardigheden. *doel en inhoud* jij verbetert je presentaties door te werken aan de opzet en structuur van je verhaal en aan je presentatievaardigheden. de volgende onderwerpen komen aan bod: * inhoud van de presentatie: wat is mijn doel en wat ga ik vertellen? * doelgroep: aan wie presenteer ik? * opbouw: hoe bouw ik structuur op? * presentatievaardigheden om bijvoorbeeld andere vrijwilligers te werven of kennis over te brengen. tijdens de tweede bijeenkomst houden alle deelnemers een korte presentatie. *voor wie?* deze training is bedoeld voor vrijwilligers die hun presentatievaardigheden willen verbeteren. *tijdsinvestering* 6 uur *studiemateriaal* je ontvangt een hand-out. *aantal plaatsen* de training biedt plaats aan maximaal 10 deelnemers. *certificaat van deelname* ja* theorie over opbouw en structuur van een presentatie * actief toepassen van non-verbale en verbale aspecten van presentatietechnieken * omgaan met (vragen uit) het publiek * toepassen geven en ontvangen van feedback * oefenen met het geven van een presentatie.6101800deze training kost €135 per vrijwilliger. partnerorganisaties betalen voor hun vrijwilligers.02688opleidingen2971_1297112971_1.vervolg-leren-presenteren.jpgcontents/uploads/opleidingen/2971_1.vervolg-leren-presenteren.jpgimage/jpegjpg3059151125x750landscapevervolg leren presenteren.jpg2022-06-08 18:08:14saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/102.0.0.0 safari/537.36image/jpeg2971_1vervolg-leren-presenterenhttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/2971_1.vervolg-leren-presenteren.jpg1125750upcomingstart op 07/12/2022wo 7 decwo 14 decwoensdag 7 december 2022 (week 49)woensdag 14 december 2022 (week 50)
Start op 22/12/2022Colleges

Vrijwilligerscafé

Onder leiding van onze huisfilosoof Dick de Korte spreken we over een nader bekend te maken thema.

do 22 dec

•••
30090centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegesvrijwilligerscafé20602022-12-2215:00:0017:00:00gratis,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1onder leiding van onze huisfilosoof dick de korte spreken we over een nader bekend te maken thema.in het vrijwilligerscafé spreken wij, onder leiding van onze huisfilosoof dick de korte, over diverse thema's. het thema van deze kersteditie van het vrijwilligerscafé wordt eind november bekend gemaakt. h3. het vrijwilligerscafé het vrijwilligerscafé organiseren we als een ontmoetingsplaats, voor en door vrijwilligers. om van elkaar en met elkaar te leren, uit te wisselen en vraagstukken te bespreken. per keer staat er een ander thema centraal. aan de hand van dit steeds wisselende onderwerp bespreken we vraagstukken met elkaar onder leiding van onze huisfilosoof drs. dick de korte. *voor wie?* deze bijeenkomst is bedoeld voor vrijwilligers die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn. *docent* drs. dick de korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de universiteit van amsterdam. hij was werkzaam als docent filosofie aan de hogeschool van amsterdam. dick de korte volgde een driejarige opleiding voor meditatieleraar aan de school voor zijnsoriëntatie en enige aanvullende trainingen mindfulness. hij introduceerde mindfulness als vak aan de hogeschool van amsterdam en begeleidt meditatiegroepen. *tijdsinvestering* 2 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* het café biedt plaats aan 20 deelnemers. *certificaat van deelname* nee0201200deelname is gratisdeelname is gratis02727opleidingen3009_1300913009_1.va-cafe.jpgcontents/uploads/opleidingen/3009_1.va-cafe.jpgimage/jpegjpg7984801920x1280landscapeva café.jpg2022-06-16 12:11:24saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/102.0.0.0 safari/537.36image/jpeg3009_1va-cafehttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/3009_1.va-cafe.jpg19201280kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 22/12/2022do 22 decdonderdag 22 december 2022 (week 51)
Site by Alsjeblaft!