Start op 10/02/2021Keuzevakken

GEO opleiding

De opleiding GEO is bedoeld voor ervaringsdeskundigen in de zorg, en biedt de gelegenheid je verder te kwalificeren voor het werk.

wo 10 feb, wo 17 feb, wo 24 feb, wo 3 mrt & wo 10 mrt

•••
23350vwa2keuzevakkengeo opleiding24902021-02-1013:00:0017:00:002021-02-1713:00:0017:00:002021-02-2413:00:0017:00:002021-03-0313:00:0017:00:002021-03-1013:00:0017:00:00vrijwilligers,ervaringsdeskundigheid1de opleiding geo is bedoeld voor ervaringsdeskundigen in de zorg, en biedt de gelegenheid je verder te kwalificeren voor het werk.h3. nb inschrijven kan rechtstreeks telefonisch of via mail. op woensdag 10 februari 2021 gaat de opleiding voor ggz ervaringsagoog (geo) weer van start. de opleiding is bedoeld voor ervaringsdeskundigen in de zorg, psychiatrie, verslavingszorg en dak- en thuislozen zorg. in de zorg is er steeds meer behoefte aan hulpverleners, mentoren of ondersteuners die werken vanuit hun ervaringsdeskundigheid. zij worden ook wel ervaringswerkers genoemd. de opleiding biedt ervaringsdeskundigen de gelegenheid zich verder te kwalificeren voor dit werk. in een samenwerkingsverband hebben het instituut voor gebruikersparticipatie en beleid (igpb), hogeschool van amsterdam (hva) en arkin de ggz ervaringsagoog opleiding (geo) ontwikkeld. *doel en inhoud* de opleiding duurt 5 maanden, een middag per week en is met name gericht op het methodisch handelen vanuit eigen ervaringen. de opleiding leidt op tot ervaringsdeskundig agogisch hulpverlener in de zorg. de lesdagen zijn op woensdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur. van de deelnemers wordt verwacht dat zij minimaal 6 maanden werken als ervaringsdeskundige (eventueel als vrijwilliger), dat zij kunnen reflecteren op hun eigen functioneren, dat zij ervaringen vanuit de eigen werkplek kunnen inbrengen, dat zij hun herstelproces kunnen verwoorden en ‘in de vingers hebben’ en dat ze tijd hebben voor huiswerk- opdrachten. vooraf wordt gevraagd om je herstelverhaal aan de hand van thema’s in te leveren. de docenten van de opleiding zijn elisa passavanti van de hva, anke fokkens van anke fokkens trainingen, saskia van dorp van igpb training en coaching en harrie van haaster van igpb. h3. aanmelden ben je ervan overtuigd dat je de opleiding wilt gaan volgen, dan kun je jezelf opgeven via saskia van dorp 06 50579657, email: "svandorp@igpb.nl":mailto:svandorp@igpb.nl. *voor wie?* de opleiding is bedoeld voor ervaringsdeskundigen in de zorg, psychiatrie, verslavingszorg en dak- en thuislozen zorg. *tijdsinvestering* gemiddeld vergt de opleiding een tijdsinvestering van één dag per week. *studiemateriaal* bij de opleiding hoort een literatuurmap. *aantal plaatsen* de bijeenkomst biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers. *certificaat van deelname* ja *kosten* kosten: € 1.700,- (incl. btw en lesmateriaal) *meer informatie* kijk hier voor de "informatie folder toed opleiding":{pad:bestanden/171_1}0100zie tekst.02486opleidingen2335_1233512335_1.draak_groen.jpgcontents/uploads/opleidingen/2335_1.draak_groen.jpgimage/jpegjpg2439941000x675landscapedraak_groen.jpg2021-01-13 11:16:31paulaeditor2001:982:248:1:75d8:b82f:4460:de8bmozilla/5.0 (macintosh; intel mac os x 10.15; rv:83.0) gecko/20100101 firefox/83.0image/jpeg2335_1draak_groenhttps://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/opleidingen/2335_1.draak_groen.jpg1000675upcomingstart op 10/02/2021wo 10 febwo 17 febwo 24 febwo 3 mrtwo 10 mrtwoensdag 10 februari 2021 (week 06)woensdag 17 februari 2021 (week 07)woensdag 24 februari 2021 (week 08)woensdag 3 maart 2021 (week 09)woensdag 10 maart 2021 (week 10)
Start op 12/02/2021Keuzevakken

TOED basiscursus

Wil je je in de toekomst op professionele wijze inzetten voor cliënten in de gezondheidszorg vanuit ervaringsdeskundig perspectief? Dan is het Traject Opleiding Ervarings Deskundigheid wellicht iets voor je.

vr 12 feb, vr 26 feb, vr 5 mrt, vr 12 mrt & vr 19 mrt

•••
23250vwa2keuzevakkentoed basiscursus24902021-02-1209:00:0016:00:002021-02-2609:00:0016:00:002021-03-0509:00:0016:00:002021-03-1209:00:0016:00:002021-03-1909:00:0016:00:00vrijwilligers,ervaringsdeskundigheid1wil je je in de toekomst op professionele wijze inzetten voor cliënten in de gezondheidszorg vanuit ervaringsdeskundig perspectief? dan is het traject opleiding ervarings deskundigheid wellicht iets voor je.h3. nb inschrijven kan rechtstreeks telefonisch of via mail. bij de toed - traject opleiding ervaringsdeskundigheid - gaat het om ervaring en levenswijsheid en de wens om als ervaringsdeskundige te gaan werken. belangrijk is dat je kunt reflecteren op de eigen geschiedenis, voldoende afstand hebben van je eigen kwetsbaarheid en verhalen van anderen kunnen aanhoren zonder die mee naar huis te nemen en kunnen luisteren naar anderen. voor traject opleiding ervaringsdeskundigheid is geen vooropleiding nodig. een voorwaarde voor het volgen van de opleiding is wel dat je minimaal een dag vrijwilligerswerk doet in de zorg, in de psychiatrie, de verslavingszorg of de maatschappelijke opvang. *doel en inhoud* samen met mede-cursisten ben je onder begeleiding van ervaren docenten en trainers vijftien weken lang, één dag in de week bezig met de belangrijkste thema’s. naast de lessen over deze thema’s zijn er om de twee weken portfolio groepen. dit zijn groepen van max. 6 personen, waarin gesproken wordt over de eigen geschiedenis in de hulpverlening. hoe ben je in de hulpverlening terecht gekomen? wat heeft gewerkt en wat niet? er wordt gesproken over ik-verhalen en wij-verhalen. deze groepen zijn intensief en vragen van jou te kunnen reflecteren op je eigen geschiedenis en die van anderen. h3. aanmelden ben je ervan overtuigd dat je de opleiding wilt gaan volgen, dan kun je jezelf opgeven via saskia van dorp 06 50579657, email: "svandorp@igpb.nl":mailto:svandorp@igpb.nl. *voor wie?* deze opleiding is toegankelijk voor iedereen die te maken heeft gehad met de geestelijke gezondheidszorg, de verslavingszorg of de maatschappelijke opvang en die zich in de toekomst op professionele wijze wil inzetten vanuit ervaringsdeskundig perspectief? *tijdsinvestering* 15 dagen + huiswerk *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* de bijeenkomst biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers. *certificaat van deelname* nee *kosten* de kosten van de basiscursus bedragen € 1.760,- per persoon. het lesmateriaal en de koffie en thee zijn hierbij in begrepen. wellicht kom je in aanmerking voor financiering van de opleiding via cliëntenorganisaties, instellingen of via je uitkerende instantie. je kan je hierover informeren bij het igpb. *meer informatie* kijk hier voor de "informatie folder toed opleiding":https://www.vrijwilligersacademie.net/jack/dashboard/update/bestanden/1710100zie tekst12436opleidingen2325_1232512325_1.draken_blauw-en-grijs.jpgcontents/uploads/opleidingen/2325_1.draken_blauw-en-grijs.jpgimage/jpegjpg2635141000x675landscapedraken_blauw en grijs.jpg2021-01-13 11:17:01paulaeditor2001:982:248:1:75d8:b82f:4460:de8bmozilla/5.0 (macintosh; intel mac os x 10.15; rv:83.0) gecko/20100101 firefox/83.0image/jpeg2325_1draken_blauw-en-grijshttps://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/opleidingen/2325_1.draken_blauw-en-grijs.jpg1000675upcomingstart op 12/02/2021vr 12 febvr 26 febvr 5 mrtvr 12 mrtvr 19 mrtvrijdag 12 februari 2021 (week 06)vrijdag 26 februari 2021 (week 08)vrijdag 5 maart 2021 (week 09)vrijdag 12 maart 2021 (week 10)vrijdag 19 maart 2021 (week 11)
Start op 11/03/2021Colleges

Praktische filosofie: de grote vragen

Met de huisfilosoof in gesprek over de grote vragen en de zoektocht naar de zin van het bestaan.

do 11 mrt, do 18 mrt, do 25 mrt & do 1 apr

•••
23410centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegespraktische filosofie: de grote vragen20602021-03-1115:00:0017:00:002021-03-1815:00:0017:00:002021-03-2515:00:0017:00:002021-04-0115:00:0017:00:00vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1met de huisfilosoof in gesprek over de grote vragen en de zoektocht naar de zin van het bestaan.de coronacrisis zoals we die nu meemaken confronteert ons met de kwetsbaarheid van ons bestaan en raakt direct aan de zin van ons leven. je verbonden voelen, elkaar aanraken, werkelijk gezien worden, het maakt ons leven zinvol en de moeite waard. in deze tijd waarin we worden stilgezet en teruggeworpen op onszelf, dringen de grote en 'trage' levensvragen zich, misschien scherper dan voorheen aan ons op. waarom overkomt mij dit, wat maakt mijn leven ook nú zinvol? hoe vind ik in deze tijd mijn weg? wat geeft mij moed? welke bronnen van wijsheid zijn voor mij daarbij behulpzaam? daarover gaan we samen nadenken in een viertal colleges praktische filosofie. *doelstelling en inhoud* in deze colleges maak je kennis met: * de maatschappelijke achtergrond van hedendaagse levens- en zingevingsvragen * levensvragen en levensgebieden. * zingeving en levensfasen bij de vragen en opdrachten wordt steeds verwezen naar de actualiteit. *docent* drs. dick de korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de universiteit van amsterdam. hij was werkzaam als docent filosofie aan de hogeschool van amsterdam. *voor wie?* deze collegereeks is voor iedereen de in dit onderwerp is geïnteresseerd. *tijdsinvestering* 8 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* de collegereeks biedt plaats aan maximaal 7 deelnemers. *certificaat van deelname* nee071200de colleges zijn gratis.de colleges zijn gratis.12491opleidingen2341_1234112341_1.college_praktische-filosofie_de-grote-vragen_1.jpgcontents/uploads/opleidingen/2341_1.college_praktische-filosofie_de-grote-vragen_1.jpgimage/jpegjpg6138332000x1333landscapecollege_praktische filosofie_de grote vragen_1.jpg2021-01-20 10:59:07paulaeditor82.95.80.210mozilla/5.0 (macintosh; intel mac os x 10.15; rv:83.0) gecko/20100101 firefox/83.0image/jpeg2341_1college_praktische-filosofie_de-grote-vragen_1https://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/opleidingen/2341_1.college_praktische-filosofie_de-grote-vragen_1.jpg20001333kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 11/03/2021do 11 mrtdo 18 mrtdo 25 mrtdo 1 aprdonderdag 11 maart 2021 (week 10)donderdag 18 maart 2021 (week 11)donderdag 25 maart 2021 (week 12)donderdag 1 april 2021 (week 13)
Start op 12/03/2021Oriëntatie

Vrijwilligerswerk, jouw droombaan? (Zoom)

Een training die je helpt om een droombaan te vinden, in vrijwilligerswerk.

vr 12 mrt, vr 19 mrt & vr 26 mrt

•••
23730centrum,nieuwwest,zuid,vwa1oriëntatievrijwilligerswerk, jouw droombaan? (zoom)67,10202021-03-1210:00:0013:00:002021-03-1910:00:0013:00:002021-03-2610:00:0013:00:00vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid227een training die je helpt om een droombaan te vinden, in vrijwilligerswerk.deze training is gericht op het ontdekken van je kwaliteiten en het zoeken naar mogelijkheden om de stap te zetten in de wereld van vrijwilligerswerk. het is een training speciaal ontwikkeld voor mensen die een stap willen zetten van eigen ervaring in de zorg naar het ondersteunen van anderen via vrijwilligerswerk. *hoe werkt het?* we werken met het video conferencing systeem zoom. voorafgaande aan de bijeenkomst ontvang je instructie hoe je zoom kunt installeren op je computer, laptop of tablet. voor de online bijeenkomsten ontvang je een uitnodiging met link. we starten elke keer met een geluidscontrole en check in. tijdens de training werken we met oefeningen, je krijgt duidelijke opdrachten, mogelijk in breakout rooms (in tweetallen, gefaciliteerd door zoom). we eindigen met een check-out: wat je meeneemt of hoe je erbij zit. tussendoor houden we pauze. *voor wie?* mensen die een stap verder willen en kunnen zetten richting vrijwilligerswerk. voor diegenen die meer willen weten over vrijwilligerswerk en hun eigen talenten. *doelstelling en inhoud* met deze training onderzoek je wat je kwaliteiten zijn en hoe je die in zou kunnen zetten. in de groep werkt je met steun aan het ontdekken hiervan. de diverse onderwerpen die aan bod komen in de training zijn: * meer zicht krijgen op eigen kwaliteiten * communicatieve vaardigheden die je al hebt en die belangrijk zijn in vrijwilligerswerk * hanteren van afstand en nabijheid * stellen en bewaken van grenzen * wat heb je nodig om een stap verder te kunnen komen? * meer zicht op je eigen mogelijkheden in het bestaande (vrijwilligers)werkaanbod. *tijdsinvestering* 9 uur *studiemateriaal* niet van toepassing *aantal deelnemers* het aantal deelnemers bedraagt minimaal 4 en maximaal 10. *certificaat van deelname* ja0101800deelname aan deze training is gratis.deelname aan deze training is gratis.22525opleidingen2373_1237312373_1.orientatie_vrijwilligerswerk-jouw-droombaan.jpgcontents/uploads/opleidingen/2373_1.orientatie_vrijwilligerswerk-jouw-droombaan.jpgimage/jpegjpg9455592000x1333landscapeorientatie_vrijwilligerswerk jouw droombaan.jpg2021-01-11 11:56:54paulaeditor2001:982:248:1:211b:2aad:7cc8:f258mozilla/5.0 (macintosh; intel mac os x 10.15; rv:83.0) gecko/20100101 firefox/83.0image/jpeg2373_1orientatie_vrijwilligerswerk-jouw-droombaanhttps://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/opleidingen/2373_1.orientatie_vrijwilligerswerk-jouw-droombaan.jpg20001333kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 12/03/2021vr 12 mrtvr 19 mrtvr 26 mrtvrijdag 12 maart 2021 (week 10)vrijdag 19 maart 2021 (week 11)vrijdag 26 maart 2021 (week 12)
Start op 08/04/2021Colleges

Werken met stilte

Aandacht en er zijn voor iemand is een belangrijk aspect van vrijwilligerswerk in zorg en welzijn. Leer over de zeven pijlers van mindfulness voor vrijwilligers.

do 8 apr & do 15 apr

•••
23430centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegeswerken met stilte20602021-04-0815:00:0017:00:002021-04-1515:00:0017:00:00beroepskrachten,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1aandacht en er zijn voor iemand is een belangrijk aspect van vrijwilligerswerk in zorg en welzijn. leer over de zeven pijlers van mindfulness voor vrijwilligers._ruimte maken voor ontvankelijkheid in zorgrelaties_ goede zorg ontstaat vanuit het zorgvuldig aansluiten bij en afstemmen op de ander. daardoor kan, vaak pas gaandeweg, begrepen worden wat er voor de ander op het spel staat en welke hulp dan passend is. de ander voelt zich gezien en erkend. dat alléén al kan als weldadige zorg ervaren worden. het is daarbij belangrijk, dat je je werkelijk, liefdevol en zonder oordelen openstelt voor het perspectief van de ander. in de zorgethiek wordt dat ontvankelijkheid genoemd. dat geldt naar twee kanten: ook degene die jij begeleidt moet zich open durven stellen en zich kwetsbaarheid durven tonen. in dit proces is het van belang om acceptatie, geduld, traagheid en stilte een kans te geven. veelal hebben we de neiging om stiltes op te vullen en 'gaten te dichten'. als we dat nu eens niet doen en stilte meer zien als 'ruimte maken'? welke werkvormen staan ons daarbij ter beschikking? *doel en inhoud* hoe werk je met stilte en welke werkvormen staan ons daarbij ter beschikking? hiervoor gaan we te rade bij methoden zoals deze binnen theorie en praktijk van mindfulness zijn ontwikkeld zoals 'drie minuten ademruimte', bodyscan, visualisatie en compassievolle presentie. na een inleidend college over mindfulness gaan we met deze methoden oefenen. *voor wie?* dit college is bedoeld voor vrijwilligers die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn. *docent:* dick de korte volgde een driejarige opleiding voor meditatieleraar aan de school voor zijnsoriëntatie en enige aanvullende trainingen mindfulness. hij introduceerde mindfulness als vak aan de hogeschool van amsterdam en begeleidt meditatiegroepen. *tijdsinvestering* 4 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* dit college biedt plaats aan maximaal 7 deelnemers. *certificaat van deelname* nee071200deze colleges zijn gratis.deelname is gratis.62493opleidingen2343_1234312343_1.college_werken-met-stilte_1.jpgcontents/uploads/opleidingen/2343_1.college_werken-met-stilte_1.jpgimage/jpegjpg2075921000x675landscapecollege_werken met stilte_1.jpg2021-01-20 11:01:06paulaeditor82.95.80.210mozilla/5.0 (macintosh; intel mac os x 10.15; rv:83.0) gecko/20100101 firefox/83.0image/jpeg2343_1college_werken-met-stilte_1https://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/opleidingen/2343_1.college_werken-met-stilte_1.jpg1000675kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 08/04/2021do 8 aprdo 15 aprdonderdag 8 april 2021 (week 14)donderdag 15 april 2021 (week 15)
Start op 14/05/2021Oriëntatie

Ervaringsdeskundigheid, iets voor jou? (Zoom)

Voor als jij overweegt zijn om jouw ervaringen met verslaving, schulden en/of dakloosheid in te zetten in vrijwilligerswerk.

vr 14 mei

•••
23740centrum,nieuwwest,zuid,vwa1oriëntatieervaringsdeskundigheid, iets voor jou? (zoom)22202021-05-1415:00:0016:00:00vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid227voor als jij overweegt zijn om jouw ervaringen met verslaving, schulden en/of dakloosheid in te zetten in vrijwilligerswerk.in vrijwilligerswerk bieden ervaringsdeskundige vrijwilligers (bijvoorbeeld ervaring met schulden, verslaving, dakloosheid e.d.) een belangrijke meerwaarde. zij zijn degenen die weten waar ze het over hebben als ze iemand ondersteunen. als jij wilt weten of een volledige training voor vrijwilligerswerk als ervaringsdeskundige voor jou interessant is, dan kun je je opgeven voor deze informatiebijeenkomst: ervaringsdeskundige trainer saira koolman vertelt je alles over wat je wel en niet kunt verwachten van de training en wat je daarna in jouw rol als vrijwilliger zou kunnen gaan doen. *doel en inhoud* tijdens deze informatiebijeenkomst ontdek je meer over de mogelijkheden om je ervaringskennis te ontdekken, te ontwikkelen en in te zetten voor vrijwilligerswerk. als je na afloop van deze oriëntatietraining inderdaad wilt gaan werken als ervaringsdeskundige dan kun je deze volledige "training":https://www.vrijwilligersacademie.net/nl/aanbod/32?r=nl/aanbod doen. deze basistraining is ontwikkeld door de vrijwilligersacademie amsterdam samen met het herstelbureau hvo-querido speciaal voor mensen als jij. *hoe werkt het?* we werken met het video conferencing systeem zoom. voorafgaande aan de training ontvang je instructie hoe je zoom kunt installeren op je computer, laptop of tablet. vooraf ontvang je ook een uitnodiging met link. we starten met een geluidscontrole en check in. wij vragen je deel te nemen met zowel beeld als geluid. *voor wie?* voor iedereen die overweegt zijn om zijn/haar ervaring met bijvoorbeeld eenzaamheid, schulden, verslaving en/of dakloosheid in te zetten in vrijwilligerswerk om iemand anders in zo'n situatie bij te staan. *tijdsinvestering* 1 uur *aantal plaatsen* deze bijeenkomst biedt plaats aan maximaal 10 deelnemers. *certificaat van deelname* nee010600deelname is gratis.deelname is gratis.32526opleidingen2374_1237412374_1.stier.jpgcontents/uploads/opleidingen/2374_1.stier.jpgimage/jpegjpg9427172000x1333landscapestier.jpg2021-01-13 11:10:17paulaeditor2001:982:248:1:75d8:b82f:4460:de8bmozilla/5.0 (macintosh; intel mac os x 10.15; rv:83.0) gecko/20100101 firefox/83.0image/jpeg2374_1stierhttps://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/opleidingen/2374_1.stier.jpg20001333kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 14/05/2021vr 14 meivrijdag 14 mei 2021 (week 19)
Start op 21/05/2021Basis

Ervaringsdeskundigheid (Online)

Een training voor mensen die hun ervaring in willen zetten om mensen te ondersteunen.

vr 21 mei, vr 11 jun & vr 2 jul

•••
23940vwa4basiservaringsdeskundigheid (online)102,22202021-05-2115:00:0017:00:002021-06-1115:00:0017:00:002021-07-0215:00:0017:00:00be basis ervaringsdeskundigheidvrijwilligers,ervaringsdeskundigheid1een training voor mensen die hun ervaring in willen zetten om mensen te ondersteunen.in vrijwilligerswerk bieden ervaringsdeskundige vrijwilligers een belangrijke meerwaarde. zij zijn degenen die weten waar ze het over hebben als ze iemand ondersteunen. de training bestaat uit drie live bijeenkomsten en meerdere online modules. er is een eerste kennismakingsbijeenkomst waarin je je medecursisten en trainer ontmoet. ook zijn er twee trainingsbijeenkomsten waarin je oefent, ervaringen uitwisselt en leert van elkaar. *doel en inhoud* deze training bestaat uit 7 delen met de volgende onderdelen en thema’s: *1. live bijeenkomst (kennismaken, start training, oefenen en delen)* 2. ervaringsdeskundigheid 3. ervaringsdeskundige vrijwilliger 4. jouw kracht als ervaringsdeskundige vrijwilliger *5. live bijeenkomst (oefenen en delen)* 6. voor jezelf zorgen/grenzen stellen *7. live bijeenkomst (oefenen en delen)* 8. evaluatie, vervolg en afsluiting. de training duurt 6 tot 7 weken. je hebt een week de tijd per module. de totale tijdsinvestering is ongeveer 15 uur, inclusief de live bijeenkomsten en opdrachten. het studiemateriaal van deze training mag je gratis downloaden. vergis je niet: een module bevat vaak een opdracht die je niet direct kan uitvoeren. je hebt tijd nodig om bijvoorbeeld mensen in je omgeving vragen te stellen. deelname aan deze training is niet vrijblijvend en de live bijeenkomsten zijn verplicht. twijfel je of het iets voor je is? heb je belangstelling? neem contact met ons op. dat kan per e-mail (info@vrijwilligersacademie.net ) of telefoon 020 – 320 55 79. *werkwijze* tijdens live trainingsbijeenkomsten en de online trainingsmodules word je begeleid door een trainer. ook word je uitgenodigd voor een eerste live bijeenkomst waarin je kennismaakt met elkaar en meteen aan de slag gaat. de trainer geeft per e-mail feedback op de opdrachten die je online maakt en is beschikbaar voor vragen. *voor wie?* deze training is bedoeld voor mensen die willen onderzoeken of zij anderen kunnen ondersteunen met hun eigen ervaring en ervaringskennis. *certificaat* als je alle modules goed doorloopt en deel hebt genomen aan de bijeenkomsten, krijg je een certificaat van de vrijwilligersacademie. *studiemateriaal* online modules waarin informatie en opdrachten zijn opgenomen, die in pdf-formaat te downloaden zijn. *aantal plaatsen* de training biedt plaats aan maximaal 7 deelnemers. *bijzonderheden* na de training kun je kiezen voor vrijwilligerswerk maar dat hoeft niet. kies je ervoor om verder te gaan, volg dan na deze training de basistraining ondersteunend vrijwilligerswerk. dan ga je (verder) aan de slag. *extra* deze training is tot stand gekomen dankzij bijdragen van het oranjefonds en de gemeente amsterdam. de training kan worden uitgevoerd dankzij het herstelbureau van hvo-querido. *alles wat je altijd al wilde weten...* ...is beschreven in onze factsheet, die je hier kunt lezen in het "factsheet basis ervaringsdeskundigheid":https://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/bestanden/106_1.factsheet-be-learning-ervaringsdeskundigheid-_final.pdf* verschil ervaring, ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid * motivatie, rol en positie als ervaringsdeskundige vrijwilliger * onderzoeken van persoonlijke kwaliteiten als ervaringsdeskundige * reflecteren & zelfkennis * stellen & bewaken van persoonlijke grenzen * het vertellen en presenteren van het eigen ervaringsverhaal.1871800deze training kost €175 per vrijwilliger. partnerorganisaties betalen voor hun vrijwilligers.12552opleidingen2394_1239412394_1.basis-online-ervaringsdeskundigheid.jpgcontents/uploads/opleidingen/2394_1.basis-online-ervaringsdeskundigheid.jpgimage/jpegjpg2268891000x675landscapebasis online ervaringsdeskundigheid.jpg2020-12-22 15:07:38saskiaeditor83.161.136.176mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/87.0.4280.88 safari/537.36image/jpeg2394_1basis-online-ervaringsdeskundigheidhttps://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/opleidingen/2394_1.basis-online-ervaringsdeskundigheid.jpg1000675upcomingstart op 21/05/2021vr 21 meivr 11 junvr 2 julvrijdag 21 mei 2021 (week 20)vrijdag 11 juni 2021 (week 23)vrijdag 2 juli 2021 (week 26)
Site by Alsjeblaft!