Start op 04/02/2020Masterclasses

African values and supporting people (English)

Masterclass on alternative frames of thought on supporting each other, with Pius Mosima.

di 4 feb

•••
1955299centrum,nieuwwest,zuid,vwa9masterclassesafrican values and supporting people (english)272,1102020-02-0415:30:0018:00:00beroepskrachten,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1masterclass on alternative frames of thought on supporting each other, with pius mosima.in this masterclass pius mosima shares from his personal and academic background in cameroon, how african values can lead to alternative frames of thought on supporting each other. african values as articulated by african philosophers offer insight in supporting people who are emotionally and mentally experiencing difficult circumstances, like depression or loneliness. in this masterclass, facilitated by renate schepen, we will explore how we can improve perseverance and support, whilst maintaining care for ourselves. for more information, also read "this article":https://www.trouw.nl/religie-filosofie/nergens-in-afrika-bestaat-er-een-woord-voor-depressie~bb89aef9 in trouw. *objective* become familiar with a different frame of reference and thinking regarding supporting people in emotional and mental challenging situations and get ideas on how african values can be included in our ways of supporting each other. *master* pius mosima is philosopher from cameroon where he teaches at the university of bameda. he is specialised in african and intercultural philosophy. more background information about "pius mosima":https://www.ascleiden.nl/content/asc-community/members/pius-m-mosima. *for whom?* this masterclass is for everyone who is interested in intercultural values and supporting people in emotional and mental challenges. *time investment* 2,5 hours *study material* not applicable *number of places* the masterclass can accommodate up to 30 participants. *certificate of attendance* no0401500attendance is free.attendance is free.401964opleidingen1955_119551contents/uploads/opleidingen/1955_1.abstract-2468874_1280.jpgimage/jpegjpg5412801280x9302019-12-03 21:44:07esmeraldaeditor89.99.138.162mozilla/5.0 (macintosh; intel mac os x 10_15_1) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/78.0.3904.108 safari/537.36image/jpeg1955_11955_1.abstract-2468874_1280.jpgabstract-2468874_1280https://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/opleidingen/1955_1.abstract-2468874_1280.jpg1280930kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 04/02/2020di 4 febdinsdag 4 februari 2020 (week 05)
Last minute
Start op 06/02/2020Masterclasses

Goed toezicht houden

Masterclass met Paul van der Linden over toezicht houden in het sociaal domein.

do 6 feb

•••
1985299centrum,nieuwwest,zuid,vwa9masterclassesgoed toezicht houden27302020-02-0615:30:0017:30:00beroepskrachten,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1masterclass met paul van der linden over toezicht houden in het sociaal domein.nogal eens worden wij gevraagd om toezichthouder te worden bij een sociale firma, zorginstelling of wijkinitiatief, want deze sector groeit. sociale firma’s en wijkondernemingen hebben behoefte aan mensen met een specifieke en brede soort kennis, zoals engagement, financieel, politiek, commercieel, ambacht, relatienetwerk etc. veel mensen die in een rvt of bestuur zitten (of zitting willen nemen) hebben een interessante achtergrond, maar hebben nog onvoldoende actuele kennis van de breedte in deze sector én van toezicht houden. dat is ook een vak en dan ook nog eens onbetaald. goed toezicht hoort bij 'good governance'. verdieping en professionalisering is actueel. er is een code in de maak. de sector van sociale ondernemers is er aan toe om op dit vlak een groei of verbeterslag te maken. *doel en inhoud* met paul van der linden en gespreksleider karin hanekroot spreken we over de rolverdeling en de relatie van directeuren met hun raden van toezicht of bestuur. gezamenlijk onderzoeken we de centrale vragen: * hoe vinden we goeie nieuwe toezichthoudende bestuursleden? * wat zouden toezichthoudende bestuursleden moeten leren? hierbij worden voorbeelden besproken uit paul's eigen praktijk: paradiso, cinekid, rialto, een kringloopwinkel en school’s cool. "paul van der linden":https://www.linkedin.com/in/paulvanderlinden1051eh/ is bedrijfskundig adviseur, interim manager, bestuurder en mede oprichter van de vrijwilligersacademie. *voor wie?* deze masterclass is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in een toezichthoudende rol en voor bestuurders die toezichthouders zoeken of dilemma’s willen bespreken. *tijdsinvestering* 2 uur *trainingsmateriaal* nvt *certificaat van deelname* nvt2301200deelname is gratis.deelname is gratis.231990opleidingen1985_119851contents/uploads/opleidingen/1985_1.23122017_va_41792_lr_1000x675px.jpgimage/jpegjpg2761271000x6752019-12-11 16:44:56saskiaeditor83.161.136.176mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64; rv:71.0) gecko/20100101 firefox/71.0image/jpeg1985_11985_1.23122017_va_41792_lr_1000x675px.jpg23122017_va_41792_lr_1000x675pxhttps://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/opleidingen/1985_1.23122017_va_41792_lr_1000x675px.jpg1000675kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 06/02/2020do 6 febdonderdag 6 februari 2020 (week 05)
Start op 13/03/2020Oriëntatie

Ervaringsdeskundigheid, iets voor jou?

Voor als jij overweegt zijn om jouw ervaringen met verslaving, schulden en/of dakloosheid in te zetten in vrijwilligerswerk.

vr 13 mrt

•••
20230centrum,nieuwwest,zuid,vwa1oriëntatieervaringsdeskundigheid, iets voor jou?22202020-03-1314:00:0015:00:00vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1voor als jij overweegt zijn om jouw ervaringen met verslaving, schulden en/of dakloosheid in te zetten in vrijwilligerswerk.in vrijwilligerswerk bieden ervaringsdeskundige vrijwilligers (bijvoorbeeld ervaring met schulden, verslaving, dakloosheid e.d.) een belangrijke meerwaarde. zij zijn degenen die weten waar ze het over hebben als ze iemand ondersteunen. als jij wilt weten of een volledige training voor vrijwilligerswerk als ervaringsdeskundige voor jou interessant is, dan kun je je opgeven voor deze informatiebijeenkomst: ervaringsdeskundige trainer lidie nonnekes vertelt je alles over wat je wel en niet kunt verwachten van de training en wat je daarna in jouw rol als vrijwilliger zou kunnen gaan doen. *doel en inhoud* tijdens deze informatiebijeenkomst ontdek je meer over de mogelijkheden om je ervaringskennis te ontdekken, te ontwikkelen en in te zetten voor vrijwilligerswerk. als je na afloop van deze oriëntatietraining inderdaad wilt gaan werken als ervaringsdeskundige dan kun je deze volledige "training":https://www.vrijwilligersacademie.net/nl/aanbod/32?r=nl/aanbod doen. deze basistraining is ontwikkeld door de vrijwilligersacademie amsterdam samen met het herstelbureau hvo-querido speciaal voor mensen als jij. *voor wie?* voor iedereen die overweegt zijn om zijn/haar ervaring met bijvoorbeeld eenzaamheid, schulden, verslaving en/of dakloosheid in te zetten in vrijwilligerswerk om iemand anders in zo'n situatie bij te staan. *tijdsinvestering* 1 uur *certificaat van deelname* nee012600deelname is gratis.deelname is gratis.22034opleidingen2023_120231contents/uploads/opleidingen/2023_1.orientatie-vrijwilligerswerk-is-het-iets-voor-mij.jpgimage/jpegjpg1680461000x6752020-01-10 11:17:44paulaeditor2001:982:248:1:d86d:8676:a3de:b7camozilla/5.0 (macintosh; intel mac os x 10.15; rv:71.0) gecko/20100101 firefox/71.0image/jpeg2023_12023_1.orientatie-vrijwilligerswerk-is-het-iets-voor-mij.jpgorientatie-vrijwilligerswerk-is-het-iets-voor-mijhttps://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/opleidingen/2023_1.orientatie-vrijwilligerswerk-is-het-iets-voor-mij.jpg1000675kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 13/03/2020vr 13 mrtvrijdag 13 maart 2020 (week 10)
Start op 16/04/2020Oriëntatie

Informatiebijeenkomst TOED opleiding

Is de TOED opleiding tot ervaringsdeskundige iets voor je? Ontdek het tijdens deze informatie bijeenkomst.

do 16 apr

•••
20420vwa1oriëntatieinformatiebijeenkomst toed opleiding24902020-04-1615:00:0016:30:00vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1is de toed opleiding tot ervaringsdeskundige iets voor je? ontdek het tijdens deze informatie bijeenkomst.tijdens deze informatiebijeenkomst kun je erachter komen of de toed (training opleiding ervarings deskundigheid) tot ervaringsdeskundige echt iets voor je is. *doel en inhoud* je ontvangt informatie over de voorwaarden voor de opleiding, over het programma en over de kosten. een student en een docent vertellen over de toed opleiding. daarnaast is er natuurlijk gelegenheid tot het stellen vragen. ben je ervan overtuigd dat je de opleiding wilt gaan volgen, dan kun je jezelf na de informatiebijeenkomst opgeven. *voor wie?* deze bijeenkomst is toegankelijk voor iedereen die mogelijk geïnteresseerd is om de toed opleiding tot ervaringsdeskundige te volgen. *tijdsinvestering* 2 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* de bijeenkomst biedt plaats aan maximaal 15 deelnemers. *certificaat van deelname* nee *meer informatie* kijk hier voor meer "informatie over de toed opleiding":{bestanden/140_1}012900deze oriëntatiebijeenkomst is gratis02061opleidingen2042_120421contents/uploads/opleidingen/2042_1.orientatie-vrijwilligerswerk-is-het-iets-voor-mij.jpgimage/jpegjpg1680461000x6752020-01-23 13:15:45paulaeditor2001:982:248:1:3943:5070:500:3ac5mozilla/5.0 (macintosh; intel mac os x 10.15; rv:71.0) gecko/20100101 firefox/71.0image/jpeg2042_12042_1.orientatie-vrijwilligerswerk-is-het-iets-voor-mij.jpgorientatie-vrijwilligerswerk-is-het-iets-voor-mijhttps://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/opleidingen/2042_1.orientatie-vrijwilligerswerk-is-het-iets-voor-mij.jpg1000675upcomingstart op 16/04/2020do 16 aprdonderdag 16 april 2020 (week 15)
Site by Alsjeblaft!