Start op 29/04/2021Colleges

Praktische filosofie: de deugden als gids (Zoom)

Vier werkcolleges over de ethiek van goede zorg voor jezelf en de ander.

do 29 apr, do 6 mei, do 13 mei & do 20 mei

•••
23400centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegespraktische filosofie: de deugden als gids (zoom)20602021-04-2915:00:0017:00:002021-05-0615:00:0017:00:002021-05-1315:00:0017:00:002021-05-2015:00:0017:00:00vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid227vier werkcolleges over de ethiek van goede zorg voor jezelf en de ander.vroeg of laat doen zich in ons leven en onze zorgrelaties momenten voor waarbij we ons afvragen ‘doe ik hier wel goed aan? of: ‘heb ik hier wel goed aan gedaan?’ daarbij gaat het in wezen om vragen zoals 'wat reken ik tot mijn verantwoordelijkheid, wat is rechtvaardig en wat vraagt om moed van mij?' dergelijke vragen nodigen ons uit tot bezinning. bij het zoeken naar een antwoord op deze vragen gaan we in de werkcolleges te rade bij de praktische filosofie: de deugdethiek. *doelstelling en inhoud* vanuit persoonlijke ervaringen in zorgsituaties gaan we werken met de deugdreflectie; dat is een vorm van socratisch gesprek. we doorlopen daarbij steeds een aantal stappen om te ontdekken wat het juiste midden is tussen 'te veel' en 'te weinig'. de werkcolleges worden ingeleid met een college over deugdethiek. *docent:* drs. dick de korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de universiteit van amsterdam. hij was werkzaam als docent filosofie aan de hogeschool van amsterdam. *hoe werkt het?* we werken met het video conferencing systeem zoom. voorafgaande aan de collegereeks ontvang je instructie hoe je zoom kunt installeren op je computer, laptop of tablet. voor de online bijeenkomsten ontvang je een uitnodiging met link. we starten steeds met een geluidscontrole en check in. tijdens de colleges werken we met oefeningen, je krijgt duidelijke opdrachten, mogelijk in breakout rooms (in tweetallen, gefaciliteerd door zoom). we eindigen telkens met een check-out: wat je meeneemt of hoe je erbij zit. tussendoor houden we pauze. wij vragen je deel te nemen met beeld en geluid. *voor wie?* deze colleges zijn voor iedereen. *tijdsinvestering* 8 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* de collegereeks biedt plaats aan maximaal 10 deelnemers. *certificaat van deelname* nee *nb* het 3 college wordt op hemelvaartsdag gegeven.010120nf0de colleges zijn gratis.de colleges zijn gratis.72489opleidingen2340_1234012340_1.23122017_va_41932_lr_1025-px.jpgcontents/uploads/opleidingen/2340_1.23122017_va_41932_lr_1025-px.jpgimage/jpegjpg2071091025x696landscape23122017_va_41932_lr_1025 px.jpg2020-12-10 16:07:05saskiaeditor83.161.136.176mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/87.0.4280.88 safari/537.36image/jpeg2340_123122017_va_41932_lr_1025-pxhttps://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/opleidingen/2340_1.23122017_va_41932_lr_1025-px.jpg1025696kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 29/04/2021do 29 aprdo 6 meido 13 meido 20 meidonderdag 29 april 2021 (week 17)donderdag 6 mei 2021 (week 18)donderdag 13 mei 2021 (week 19)donderdag 20 mei 2021 (week 20)
Start op 14/05/2021Oriëntatie

Ervaringsdeskundigheid, iets voor jou? (Zoom)

Voor als jij overweegt zijn om jouw ervaringen met verslaving, schulden en/of dakloosheid in te zetten in vrijwilligerswerk.

vr 14 mei

•••
23740centrum,nieuwwest,zuid,vwa1oriëntatieervaringsdeskundigheid, iets voor jou? (zoom)22202021-05-1415:00:0016:00:00vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid227voor als jij overweegt zijn om jouw ervaringen met verslaving, schulden en/of dakloosheid in te zetten in vrijwilligerswerk.in vrijwilligerswerk bieden ervaringsdeskundige vrijwilligers (bijvoorbeeld ervaring met schulden, verslaving, dakloosheid e.d.) een belangrijke meerwaarde. zij zijn degenen die weten waar ze het over hebben als ze iemand ondersteunen. als jij wilt weten of een volledige training voor vrijwilligerswerk als ervaringsdeskundige voor jou interessant is, dan kun je je opgeven voor deze informatiebijeenkomst: ervaringsdeskundige trainer saira koolman vertelt je alles over wat je wel en niet kunt verwachten van de training en wat je daarna in jouw rol als vrijwilliger zou kunnen gaan doen. *doel en inhoud* tijdens deze informatiebijeenkomst ontdek je meer over de mogelijkheden om je ervaringskennis te ontdekken, te ontwikkelen en in te zetten voor vrijwilligerswerk. als je na afloop van deze oriëntatietraining inderdaad wilt gaan werken als ervaringsdeskundige dan kun je deze volledige "training":https://www.vrijwilligersacademie.net/nl/aanbod/32?r=nl/aanbod doen. deze basistraining is ontwikkeld door de vrijwilligersacademie amsterdam samen met het herstelbureau hvo-querido speciaal voor mensen als jij. *hoe werkt het?* we werken met het video conferencing systeem zoom. voorafgaande aan de training ontvang je instructie hoe je zoom kunt installeren op je computer, laptop of tablet. vooraf ontvang je ook een uitnodiging met link. we starten met een geluidscontrole en check in. wij vragen je deel te nemen met zowel beeld als geluid. *voor wie?* voor iedereen die overweegt zijn om zijn/haar ervaring met bijvoorbeeld eenzaamheid, schulden, verslaving en/of dakloosheid in te zetten in vrijwilligerswerk om iemand anders in zo'n situatie bij te staan. *tijdsinvestering* 1 uur *aantal plaatsen* deze bijeenkomst biedt plaats aan maximaal 10 deelnemers. *certificaat van deelname* nee010600deelname is gratis.deelname is gratis.72526opleidingen2374_1237412374_1.stier.jpgcontents/uploads/opleidingen/2374_1.stier.jpgimage/jpegjpg9427172000x1333landscapestier.jpg2021-01-13 11:10:17paulaeditor2001:982:248:1:75d8:b82f:4460:de8bmozilla/5.0 (macintosh; intel mac os x 10.15; rv:83.0) gecko/20100101 firefox/83.0image/jpeg2374_1stierhttps://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/opleidingen/2374_1.stier.jpg20001333kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 14/05/2021vr 14 meivrijdag 14 mei 2021 (week 19)
Start op 18/05/2021Masterclasses

Cura voor vrijwilligers (in Zoom)

Een eenvoudige gespreksmethode kan prima helpen. Leer hierover in gesprek met de master.

di 18 mei

•••
24240vwa9masterclassescura voor vrijwilligers (in zoom)1102021-05-1815:00:0017:00:00beroepskrachten,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid227een eenvoudige gespreksmethode kan prima helpen. leer hierover in gesprek met de master.h3. met suzanne metzelaar cura is een eenvoudige gespreksmethode voor moeilijke beslissingen over "juist" handelen. renate schepen gaat in gesprek met suzanne metzelaar van de vrije universiteit over deze mooie methode en de achterliggende filosofie. *hoe werkt het?* we werken met het video conferencing systeem zoom. voorafgaande aan de masterclass ontvang je instructie hoe je zoom kunt installeren op je computer, laptop of tablet. voor de online bijeenkomst ontvang je een uitnodiging met link. voorwaarde om mee te doen aan een online bijeenkomst, is dat je met zowel beeld als geluid aanwezig bent. als je een van de twee of beiden niet hebt, kun je helaas niet mee doen. het helpt om dit te testen van te voren en zorg dat je er ruim op tijd bent. *voor wie?* deze masterclass is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp. *tijdsinvestering* 2 uur *trainingsmateriaal* nvt *certificaat van deelname* nvt0251200deelname is gratisdeelname is gratis42616opleidingen2424_1242412424_1.birds-4148238_1280.jpgcontents/uploads/opleidingen/2424_1.birds-4148238_1280.jpgimage/jpegjpg1442551280x696landscapebirds-4148238_1280.jpg2021-01-29 15:21:57esmeraldaeditor89.99.138.162mozilla/5.0 (macintosh; intel mac os x 11.1; rv:84.0) gecko/20100101 firefox/84.0image/jpeg2424_1birds-4148238_1280https://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/opleidingen/2424_1.birds-4148238_1280.jpg1280696upcomingstart op 18/05/2021di 18 meidinsdag 18 mei 2021 (week 20)
Start op 21/05/2021Basis

Ervaringsdeskundigheid (Online)

Een training voor mensen die hun ervaring in willen zetten om mensen te ondersteunen.

vr 21 mei, vr 11 jun & vr 2 jul

•••
23940vwa4basiservaringsdeskundigheid (online)102,22202021-05-2115:00:0017:00:002021-06-1115:00:0017:00:002021-07-0215:00:0017:00:00be basis ervaringsdeskundigheidvrijwilligers,ervaringsdeskundigheid1een training voor mensen die hun ervaring in willen zetten om mensen te ondersteunen.in vrijwilligerswerk bieden ervaringsdeskundige vrijwilligers een belangrijke meerwaarde. zij zijn degenen die weten waar ze het over hebben als ze iemand ondersteunen. de training bestaat uit drie live bijeenkomsten en meerdere online modules. er is een eerste kennismakingsbijeenkomst waarin je je medecursisten en trainer ontmoet. ook zijn er twee trainingsbijeenkomsten waarin je oefent, ervaringen uitwisselt en leert van elkaar. *doel en inhoud* deze training bestaat uit 7 delen met de volgende onderdelen en thema’s: *1. live bijeenkomst (kennismaken, start training, oefenen en delen)* 2. ervaringsdeskundigheid 3. ervaringsdeskundige vrijwilliger 4. jouw kracht als ervaringsdeskundige vrijwilliger *5. live bijeenkomst (oefenen en delen)* 6. voor jezelf zorgen/grenzen stellen *7. live bijeenkomst (oefenen en delen)* 8. evaluatie, vervolg en afsluiting. de training duurt 6 tot 7 weken. je hebt een week de tijd per module. de totale tijdsinvestering is ongeveer 15 uur, inclusief de live bijeenkomsten en opdrachten. het studiemateriaal van deze training mag je gratis downloaden. vergis je niet: een module bevat vaak een opdracht die je niet direct kan uitvoeren. je hebt tijd nodig om bijvoorbeeld mensen in je omgeving vragen te stellen. deelname aan deze training is niet vrijblijvend en de live bijeenkomsten zijn verplicht. twijfel je of het iets voor je is? heb je belangstelling? neem contact met ons op. dat kan per e-mail (info@vrijwilligersacademie.net ) of telefoon 020 – 320 55 79. *werkwijze* tijdens live trainingsbijeenkomsten en de online trainingsmodules word je begeleid door een trainer. ook word je uitgenodigd voor een eerste live bijeenkomst waarin je kennismaakt met elkaar en meteen aan de slag gaat. de trainer geeft per e-mail feedback op de opdrachten die je online maakt en is beschikbaar voor vragen. *voor wie?* deze training is bedoeld voor mensen die willen onderzoeken of zij anderen kunnen ondersteunen met hun eigen ervaring en ervaringskennis. *certificaat* als je alle modules goed doorloopt en deel hebt genomen aan de bijeenkomsten, krijg je een certificaat van de vrijwilligersacademie. *studiemateriaal* online modules waarin informatie en opdrachten zijn opgenomen, die in pdf-formaat te downloaden zijn. *aantal plaatsen* de training biedt plaats aan maximaal 7 deelnemers. *bijzonderheden* na de training kun je kiezen voor vrijwilligerswerk maar dat hoeft niet. kies je ervoor om verder te gaan, volg dan na deze training de basistraining ondersteunend vrijwilligerswerk. dan ga je (verder) aan de slag. *extra* deze training is tot stand gekomen dankzij bijdragen van het oranjefonds en de gemeente amsterdam. de training kan worden uitgevoerd dankzij het herstelbureau van hvo-querido. *alles wat je altijd al wilde weten...* ...is beschreven in onze factsheet, die je hier kunt lezen in het "factsheet basis ervaringsdeskundigheid":https://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/bestanden/106_1.factsheet-be-learning-ervaringsdeskundigheid-_final.pdf* theorie over ervaring, ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid * inzicht in motivatie, rol en positie als ervaringsdeskundige vrijwilliger * reflectie op persoonlijke kwaliteiten als ervaringsdeskundige * toepassen van het stellen & bewaken van persoonlijke grenzen * het oefenen met het vertellen en presenteren van het eigen ervaringsverhaal.1871800deze training kost €175 per vrijwilliger. partnerorganisaties betalen voor hun vrijwilligers.32552opleidingen2394_1239412394_1.basis-online-ervaringsdeskundigheid.jpgcontents/uploads/opleidingen/2394_1.basis-online-ervaringsdeskundigheid.jpgimage/jpegjpg2268891000x675landscapebasis online ervaringsdeskundigheid.jpg2020-12-22 15:07:38saskiaeditor83.161.136.176mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/87.0.4280.88 safari/537.36image/jpeg2394_1basis-online-ervaringsdeskundigheidhttps://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/opleidingen/2394_1.basis-online-ervaringsdeskundigheid.jpg1000675upcomingstart op 21/05/2021vr 21 meivr 11 junvr 2 julvrijdag 21 mei 2021 (week 20)vrijdag 11 juni 2021 (week 23)vrijdag 2 juli 2021 (week 26)
Start op 03/06/2021Colleges

Praktische filosofie: de grote vragen

Met de huisfilosoof in gesprek over de grote vragen en de zoektocht naar de zin van het bestaan.

do 3 jun, do 10 jun, do 17 jun & do 24 jun

•••
23420centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegespraktische filosofie: de grote vragen20602021-06-0315:00:0017:00:002021-06-1015:00:0017:00:002021-06-1715:00:0017:00:002021-06-2415:00:0017:00:00vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1met de huisfilosoof in gesprek over de grote vragen en de zoektocht naar de zin van het bestaan.de coronacrisis zoals we die nu meemaken confronteert ons met de kwetsbaarheid van ons bestaan en raakt direct aan de zin van ons leven. je verbonden voelen, elkaar aanraken, werkelijk gezien worden, het maakt ons leven zinvol en de moeite waard. in deze tijd waarin we worden stilgezet en teruggeworpen op onszelf, dringen de grote en 'trage' levensvragen zich, misschien scherper dan voorheen aan ons op. waarom overkomt mij dit, wat maakt mijn leven ook nú zinvol? hoe vind ik in deze tijd mijn weg? wat geeft mij moed? welke bronnen van wijsheid zijn voor mij daarbij behulpzaam? daarover gaan we samen nadenken in een viertal colleges praktische filosofie. *doelstelling en inhoud* in deze colleges maak je kennis met: * de maatschappelijke achtergrond van hedendaagse levens- en zingevingsvragen * levensvragen en levensgebieden. * zingeving en levensfasen bij de vragen en opdrachten wordt steeds verwezen naar de actualiteit. *docent* drs. dick de korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de universiteit van amsterdam. hij was werkzaam als docent filosofie aan de hogeschool van amsterdam. *voor wie?* deze collegereeks is voor iedereen de in dit onderwerp is geïnteresseerd. *tijdsinvestering* 8 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* de collegereeks biedt plaats aan maximaal 7 deelnemers. *certificaat van deelname* nee071200de colleges zijn gratis.de colleges zijn gratis.32492opleidingen2342_1234212342_1.elephant.jpgcontents/uploads/opleidingen/2342_1.elephant.jpgimage/jpegjpg3800061000x674landscapeelephant.jpg2020-12-10 16:16:28saskiaeditor83.161.136.176mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/87.0.4280.88 safari/537.36image/jpeg2342_1elephanthttps://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/opleidingen/2342_1.elephant.jpg1000674kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 03/06/2021do 3 jundo 10 jundo 17 jundo 24 jundonderdag 3 juni 2021 (week 22)donderdag 10 juni 2021 (week 23)donderdag 17 juni 2021 (week 24)donderdag 24 juni 2021 (week 25)
Site by Alsjeblaft!