Last minute
Start op 24/06/2019Oriëntatie

Informatiebijeenkomst Howie the Harp

Leer meer over de voltijdse opleiding tot ervaringsdeskundige. Iets voor u?

ma 24 jun

•••
17050centrum,nieuwwest,vwa1oriëntatieinformatiebijeenkomst howie the harp24002019-06-2414:00:0015:30:00vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1leer meer over de voltijdse opleiding tot ervaringsdeskundige. iets voor u?howie the harp™ verzorgt de opleiding tot ervaringsdeskundige. in een voltijdsopleiding voor iedereen met ervaring als cliënt in de psychiatrie en/of verslavingszorg. *doelstelling en inhoud* tijdens deze informatiebijeenkomst kunt u erachter komen of de opleiding tot ervaringsdeskundige echt iets voor u is. u ontvangt informatie over de opleiding, het programma, de selectieprocedure en financiën. een huidige student en een coach vertellen over hun ervaring met howie the harp. daarnaast is er alle gelegenheid tot het stellen vragen. bent u ervan overtuigd dat u de opleiding wilt gaan volgen, dan kunt u uzelf na de informatiebijeenkomst opgeven voor de verdere selectieprocedure. deze bestaat uit een workshopronde en een selectiegesprek. *voor wie?* deze training is toegankelijk voor iedereen die mogelijk geïnteresseerd is om de opleiding tot ervaringsdeskundige (voltijds) te volgen. howie the harp™ is er voor iedereen met ervaring als client in de psychiatrie en/of verslavingszorg. er worden geen eisen gesteld aan een vooropleiding. wel is het belangrijk dat u al enige grip hebt op uw herstelproces en dat uw situatie stabiel is, mogelijk ondersteund door medicatie en begeleiding. *tijdsinvestering* 1,5 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* de bijeenkomst biedt plaats aan minimaal 8 en maximaal 30 deelnemers. *certificaat van deelname* nee030900deze oriëntatiebijeenkomst is gratis en vrijblijvend.deze oriëntatiebijeenkomst is gratis en vrijblijvend.01654opleidingen1705_117051contents/uploads/opleidingen/1705_1.beroepskrachten-workshop-leiden.jpgimage/jpegjpg2396181000x6752019-05-29 21:27:45esmeraldaeditor89.99.138.162mozilla/5.0 (macintosh; intel mac os x 10_14_4) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/74.0.3729.169 safari/537.36image/jpeg1705_11705_1.beroepskrachten-workshop-leiden.jpgberoepskrachten-workshop-leidenhttps://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/opleidingen/1705_1.beroepskrachten-workshop-leiden.jpg1000675kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westupcomingstart op 24/06/2019ma 24 junmaandag 24 juni 2019 (week 25)
Start op 28/06/2019Oriëntatie

Informatiebijeenkomst TOED opleiding

Is de TOED opleiding tot ervaringsdeskundige iets voor je? Ontdek het tijdens deze informatie bijeenkomst.

vr 28 jun

•••
17560vwa1oriëntatieinformatiebijeenkomst toed opleiding24902019-06-2812:00:0014:00:00vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1is de toed opleiding tot ervaringsdeskundige iets voor je? ontdek het tijdens deze informatie bijeenkomst.op vrijdag 28 juni is er een informatiebijeenkomst over de toed opleiding (training opleiding ervarings deskundigheid). tijdens deze informatiebijeenkomst kun je erachter komen of de toed opleiding tot ervaringsdeskundige echt iets voor je is. *doel en inhoud* je ontvangt informatie over de voorwaarden voor de opleiding, over het programma en over de kosten. een student en een docent vertellen over de toed opleiding. daarnaast is er natuurlijk gelegenheid tot het stellen vragen. ben je ervan overtuigd dat je de opleiding wilt gaan volgen, dan kun je jezelf na de informatiebijeenkomst opgeven. *de volgende toed opleiding gaat van start op vrijdag 6 september*. *voor wie?* deze bijeenkomst is toegankelijk voor iedereen die mogelijk geïnteresseerd is om de toed opleiding tot ervaringsdeskundige te volgen. *tijdsinvestering* 2 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* de bijeenkomst biedt plaats aan maximaal 15 deelnemers. *certificaat van deelname* nee *meer informatie* kijk hier voor meer "informatie over de toed opleiding":{bestanden/140_1}01500deze oriëntatiebijeenkomst is gratis11652opleidingen1756_117561contents/uploads/opleidingen/1756_1.origami-214885_1280.jpgimage/jpegjpg2093441280x8522019-05-29 21:13:38esmeraldaeditor89.99.138.162mozilla/5.0 (macintosh; intel mac os x 10_14_4) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/74.0.3729.169 safari/537.36image/jpeg1756_11756_1.origami-214885_1280.jpgorigami-214885_1280https://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/opleidingen/1756_1.origami-214885_1280.jpg1280852upcomingstart op 28/06/2019vr 28 junvrijdag 28 juni 2019 (week 25)
Start op 19/07/2019Basis

VA Online basistraining ervaringsdeskundigheid

Een training voor mensen die hun ervaring in willen zetten om mensen te ondersteunen.

vr 19 jul, vr 16 aug & vr 30 aug

•••
1767335vwa4basisva online basistraining ervaringsdeskundigheid80,22202019-07-1914:00:0017:00:002019-08-1614:00:0017:00:002019-08-3014:00:0017:00:00be basis ervaringsdeskundigheidvrijwilligers,ervaringsdeskundigheid1een training voor mensen die hun ervaring in willen zetten om mensen te ondersteunen.in vrijwilligerswerk bieden ervaringsdeskundige vrijwilligers een belangrijke meerwaarde. zij zijn degenen die weten waar ze het over hebben als ze iemand ondersteunen. *voor wie?* deze training is bedoeld voor mensen die willen onderzoeken of zij anderen kunnen ondersteunen met hun eigen ervaring en ervaringskennis. de training bestaat uit drie bijeenkomsten en meerdere online modules. er is een eerste kennismakingsbijeenkomst waarin je je medecursisten en trainer ontmoet. ook zijn er twee trainingsbijeenkomsten waarin je oefent, ervaringen uitwisselt en leert van elkaar. *werkwijze* tijdens trainingsbijeenkomsten en de online training word je begeleid door een trainer. ook word je uitgenodigd voor een eerste trainingsbijeenkomst waarin je kennismaakt met elkaar en meteen aan de slag gaat. de trainer geeft per e-mail feedback op de opdracht die je online maakt en is beschikbaar voor vragen. voor wie niet over een computer beschikt of een beetje hulp nodig heeft, zijn er inloopmomenten. *doelstelling en inhoud* deze training bestaat uit 7 delen met de volgende onderdelen en thema’s: *1. bijeenkomst (kennismaken, start training, oefenen en delen)* 2. ervaringsdeskundigheid 3. ervaringsdeskundige vrijwilliger 4. jouw kracht als ervaringsdeskundige vrijwilliger *5. bijeenkomst (oefenen en delen)* 6. voor jezelf zorgen / grenzen stellen *7. bijeenkomst (oefenen en delen)* 8. evaluatie, vervolg en afsluiting. de training duurt 6 tot 7 weken. je hebt een week de tijd per module. de totale tijdsinvestering is ongeveer 18 uur, inclusief de bijeenkomsten en opdrachten. het studiemateriaal van deze training mag je gratis downloaden._vergis je niet_: een module bevat vaak een opdracht die je niet direct kan uitvoeren. je hebt tijd nodig om bijvoorbeeld mensen in je omgeving vragen te stellen. deelname aan deze training is niet vrijblijvend en de bijeenkomsten zijn verplicht. *twijfel je of het iets voor je is?* vooraf organiseren we een informatiebijeenkomst. *heb je belangstelling? we houden je op de hoogte van de volgende training, inschrijven doen wij voor je*. neem contact met ons op. dat kan per "e-mail":mailto:info@vrijwilligersacademie.net ("info@vrijwilligersacademie.net":mailto:info@vrijwilligersacademie.net ) of telefoon 020 – 320 55 79. *certificaat* als je alle modules goed doorloopt en deel hebt genomen aan de bijeenkomsten, krijg je een certificaat van de vrijwilligersacademie. *studiemateriaal* online modules waarin informatie en opdrachten zijn opgenomen, die in pdf-formaat te downloaden zijn. *aantal plaatsen* de training biedt plaats aan minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers. *bijzonderheden* na de training kun je kiezen voor vrijwilligerswerk maar dat hoeft niet. kies je ervoor om verder te gaan, volg dan na deze training de basistraining ondersteunend vrijwilligerswerk. dan ga je (verder) aan de slag. *extra* deze training is tot stand gekomen dankzij bijdragen van het oranjefonds en de gemeente amsterdam. de training kan worden uitgevoerd dankzij het herstelbureau van hvo-querido. *alles wat je altijd al wilde weten...* ...is beschreven in onze factsheet, die je hier kunt lezen in het "factsheet basis ervaringsdeskundigheid":https://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/bestanden/106_1.factsheet-be-learning-ervaringsdeskundigheid-_final.pdf* verschil ervaring, ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid * motivatie, rol en positie als ervaringsdeskundige vrijwilliger * onderzoeken van persoonlijke kwaliteiten als ervaringsdeskundige * reflecteren & zelfkennis * stellen & bewaken van persoonlijke grenzen * het vertellen en presenteren van het eigen ervaringsverhaal.18121800deze training kost €135 per vrijwilliger. partnerorganisaties betalen voor hun vrijwilligers.01675opleidingen1767_117671contents/uploads/opleidingen/1767_1.basis-online-ervaringsdeskundigheid.jpgimage/jpegjpg2268891000x6752019-06-06 11:08:38saskiaeditor2001:982:41bc:1:ad72:955f:457c:b2acmozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64; rv:67.0) gecko/20100101 firefox/67.0image/jpeg1767_11767_1.basis-online-ervaringsdeskundigheid.jpgbasis-online-ervaringsdeskundigheidhttps://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/opleidingen/1767_1.basis-online-ervaringsdeskundigheid.jpg1000675upcomingstart op 19/07/2019vr 19 julvr 16 augvr 30 augvrijdag 19 juli 2019 (week 28)vrijdag 16 augustus 2019 (week 32)vrijdag 30 augustus 2019 (week 34)
Start op 13/09/2019Oriëntatie

Ervaringsdeskundigheid: iets voor jou?

Voor iedereen die overweegt zijn of haar ervaringskennis te ontdekken en in te zetten in vrijwilligerswerk.

vr 13 sep

•••
17700centrum,nieuwwest,zuid,vwa1oriëntatieervaringsdeskundigheid: iets voor jou?10202019-09-1314:00:0015:00:00vrijwilligers,ervaringsdeskundigheid1voor iedereen die overweegt zijn of haar ervaringskennis te ontdekken en in te zetten in vrijwilligerswerk.in vrijwilligerswerk bieden ervaringsdeskundige vrijwilligers (bijvoorbeeld ervaring met schulden, verslaving, dakloosheid e.d.) een belangrijke meerwaarde. zij zijn degenen die weten waar ze het over hebben als ze iemand ondersteunen. als je wilt weten of een volledige training voor vrijwilligerswerk als ervaringsdeskundige voor jou interessant is, dan kun je je opgeven voor deze informatiebijeenkomst: de ervaringsdeskundige trainer lidie nonnekes vertelt je alles over wat je wel en niet kunt verwachten van de training en wat je daarna in jouw rol als vrijwilliger kunt verwachten. de vrijwilligersacademie amsterdam geeft samen met het herstelbureau hvo-querido deze volledige "training":nl/training/1768?r=nl/trainingen voor mensen die willen onderzoeken of zij anderen kunnen ondersteunen met hun eigen ervaring. *doelstelling en inhoud* tijdens deze informatiebijeenkomst ontdek je meer over de mogelijkheden om je ervaringskennis te ontdekken en te ontwikkelen en in te zetten voor vrijwilligerswerk. *voor wie?* voor iedereen die overweegt zijn of haar ervaringskennis over bijvoorbeeld schulden, verslaving en/of dakloosheid te ontdekken en in te zetten in vrijwilligerswerk. *tijdsinvestering* 1 uur *certificaat van deelname* nee012600deelname is gratis.deelname is gratis.11679opleidingen1770_117701contents/uploads/opleidingen/1770_1.orientatie-vrijwilligerswerk-is-het-iets-voor-mij.jpgimage/jpegjpg1680461000x6752019-06-11 15:59:14saskiaeditor2001:982:41bc:1:ac95:14d9:4d2d:7e22mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64; rv:67.0) gecko/20100101 firefox/67.0image/jpeg1770_11770_1.orientatie-vrijwilligerswerk-is-het-iets-voor-mij.jpgorientatie-vrijwilligerswerk-is-het-iets-voor-mijhttps://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/opleidingen/1770_1.orientatie-vrijwilligerswerk-is-het-iets-voor-mij.jpg1000675kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 13/09/2019vr 13 sepvrijdag 13 september 2019 (week 36)
Site by Alsjeblaft!