Last minute
Start op 01/02/2023Beroepskrachten

GGz Ervaringsagoog Opleiding (GEO)

De opleiding GEO is bedoeld voor ervaringsdeskundigen in de zorg, en biedt de gelegenheid je verder te kwalificeren voor het werk.

wo 1 feb, wo 8 feb, wo 15 feb, wo 22 feb & wo 8 mrt

•••
31440vwa2beroepskrachtenggz ervaringsagoog opleiding (geo)24902023-02-0113:00:0017:00:002023-02-0813:00:0017:00:002023-02-1513:00:0017:00:002023-02-2213:00:0017:00:002023-03-0813:00:0017:00:00beroepskrachten,ervaringsdeskundigheid1de opleiding geo is bedoeld voor ervaringsdeskundigen in de zorg, en biedt de gelegenheid je verder te kwalificeren voor het werk.h3. nb inschrijven kan rechtstreeks telefonisch of via mail. op woensdag 1februari 2023 gaat de opleiding voor ggz ervaringsagoog (geo) weer van start. de opleiding is bedoeld voor ervaringsdeskundigen in de zorg, psychiatrie, verslavingszorg en dak- en thuislozen zorg. in de zorg is er steeds meer behoefte aan hulpverleners, mentoren of ondersteuners die werken vanuit hun ervaringsdeskundigheid. zij worden ook wel ervaringswerkers genoemd. de opleiding biedt ervaringsdeskundigen de gelegenheid zich verder te kwalificeren voor dit werk. in een samenwerkingsverband hebben het instituut voor gebruikersparticipatie en beleid (igpb), hogeschool van amsterdam (hva) en arkin de ggz ervaringsagoog opleiding (geo) ontwikkeld. *doel en inhoud* de opleiding duurt 5 maanden, een middag per week en is met name gericht op het methodisch handelen vanuit eigen ervaringen. de opleiding leidt op tot ervaringsdeskundig agogisch hulpverlener in de zorg. de lesdagen zijn op woensdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur. van de deelnemers wordt verwacht dat zij minimaal 6 maanden werken als ervaringsdeskundige (eventueel als vrijwilliger), dat zij kunnen reflecteren op hun eigen functioneren, dat zij ervaringen vanuit de eigen werkplek kunnen inbrengen, dat zij hun herstelproces kunnen verwoorden en ‘in de vingers hebben’ en dat ze tijd hebben voor huiswerkopdrachten. vooraf wordt gevraagd om je herstelverhaal aan de hand van thema’s in te leveren. de docenten van de opleiding zijn elisa passavanti van de hva, anke fokkens van anke fokkens trainingen, saskia van dorp van igpb training en coaching en harrie van haaster van igpb. h3. aanmelden ben je ervan overtuigd dat je de opleiding wilt gaan volgen, dan kun je jezelf opgeven via saskia van dorp 06 50579657, email: "svandorp@igpb.nl":mailto:svandorp@igpb.nl. *voor wie?* de opleiding is bedoeld voor ervaringsdeskundigen in de zorg, psychiatrie, verslavingszorg en dak- en thuislozen zorg. *tijdsinvestering* gemiddeld vergt de opleiding een tijdsinvestering van één dag per week. *studiemateriaal* bij de opleiding hoort een literatuurmap. *aantal plaatsen* de bijeenkomst biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers. *certificaat van deelname* ja *kosten* kosten: € 1.730,- (incl. btw en lesmateriaal) *meer informatie* zie ook "ggz ervaringsagoog opleiding (geo) 2023":https://www.igpb.nl/trainingen/geo/0100zie tekst.02892opleidingen3144_1314413144_1.geo_1.jpgcontents/uploads/opleidingen/3144_1.geo_1.jpgimage/jpegjpg1728911000x675landscapegeo_1.jpg2022-10-26 12:54:17saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/106.0.0.0 safari/537.36image/jpeg3144_1geo_1https://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/3144_1.geo_1.jpg1000675upcomingstart op 01/02/2023wo 1 febwo 8 febwo 15 febwo 22 febwo 8 mrtwoensdag 1 februari 2023 (week 05)woensdag 8 februari 2023 (week 06)woensdag 15 februari 2023 (week 07)woensdag 22 februari 2023 (week 08)woensdag 8 maart 2023 (week 10)
Start op 03/02/2023Keuzevakken

Training Opleiding Ervarings Deskundigheid (TOED)

Wil je je in de toekomst op professionele wijze inzetten voor cliënten in de gezondheidszorg vanuit ervaringsdeskundig perspectief? Dan is het Traject Opleiding Ervarings Deskundigheid wellicht iets voor je.

vr 3 feb, vr 10 feb, vr 17 feb, vr 24 feb & vr 10 mrt

•••
31450vwa2keuzevakkentraining opleiding ervarings deskundigheid (toed)24902023-02-0309:00:0016:00:002023-02-1009:00:0016:00:002023-02-1709:00:0016:00:002023-02-2409:00:0016:00:002023-03-1009:00:0016:00:00vrijwilligers,ervaringsdeskundigheid1wil je je in de toekomst op professionele wijze inzetten voor cliënten in de gezondheidszorg vanuit ervaringsdeskundig perspectief? dan is het traject opleiding ervarings deskundigheid wellicht iets voor je.h3. nb inschrijven kan rechtstreeks telefonisch of via mail. bij de toed - traject opleiding ervaringsdeskundigheid - gaat het om ervaring en levenswijsheid en de wens om als ervaringsdeskundige te gaan werken. belangrijk is dat je kunt reflecteren op de eigen geschiedenis, voldoende afstand hebben van je eigen kwetsbaarheid en verhalen van anderen kunnen aanhoren zonder die mee naar huis te nemen en kunnen luisteren naar anderen. voor traject opleiding ervaringsdeskundigheid is geen vooropleiding nodig. een voorwaarde voor het volgen van de opleiding is wel dat je minimaal een dag vrijwilligerswerk doet in de zorg, in de psychiatrie, de verslavingszorg of de maatschappelijke opvang. *doel en inhoud* samen met mede-cursisten ben je onder begeleiding van ervaren docenten en trainers vijftien weken lang, één dag in de week bezig met de belangrijkste thema’s. naast de lessen over deze thema’s zijn er om de twee weken portfolio groepen. dit zijn groepen van max. 6 personen, waarin gesproken wordt over de eigen geschiedenis in de hulpverlening. hoe ben je in de hulpverlening terecht gekomen? wat heeft gewerkt en wat niet? er wordt gesproken over ik-verhalen en wij-verhalen. deze groepen zijn intensief en vragen van jou te kunnen reflecteren op je eigen geschiedenis en die van anderen. h3. aanmelden ben je ervan overtuigd dat je de opleiding wilt gaan volgen, dan kun je jezelf opgeven via saskia van dorp 06 50579657, email: "svandorp@igpb.nl":mailto:svandorp@igpb.nl. *voor wie?* deze opleiding is toegankelijk voor iedereen die te maken heeft gehad met de geestelijke gezondheidszorg, de verslavingszorg of de maatschappelijke opvang en die zich in de toekomst op professionele wijze wil inzetten vanuit ervaringsdeskundig perspectief? *tijdsinvestering* 15 dagen + huiswerk *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* de bijeenkomst biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers. *certificaat van deelname* nee *kosten* de kosten van de basiscursus bedragen € 1.800,- per persoon. het lesmateriaal en de koffie en thee zijn hierbij in begrepen. wellicht kom je in aanmerking voor financiering van de opleiding via cliëntenorganisaties, instellingen of via je uitkerende instantie. je kan je hierover informeren bij het igpb. *meer informatie* zie ook "training opleiding ervarings deskundigheid (toed)":https://www.igpb.nl/trainingen/toed/01000zie tekst12893opleidingen3145_1314513145_1.toed_1.jpgcontents/uploads/opleidingen/3145_1.toed_1.jpgimage/jpegjpg1617491000x675landscapetoed_1.jpg2022-10-26 13:00:53saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/106.0.0.0 safari/537.36image/jpeg3145_1toed_1https://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/3145_1.toed_1.jpg1000675upcomingstart op 03/02/2023vr 3 febvr 10 febvr 17 febvr 24 febvr 10 mrtvrijdag 3 februari 2023 (week 05)vrijdag 10 februari 2023 (week 06)vrijdag 17 februari 2023 (week 07)vrijdag 24 februari 2023 (week 08)vrijdag 10 maart 2023 (week 10)
Last minute
Start op 09/02/2023Oriëntatie

Ervaringsdeskundigheid, iets voor jou?

Voor als jij overweegt zijn om jouw ervaringen met verslaving, schulden en/of dakloosheid in te zetten in vrijwilligerswerk.

do 9 feb

•••
31400centrum,nieuwwest,zuid,vwa1oriëntatieervaringsdeskundigheid, iets voor jou?322,9602023-02-0915:00:0016:30:00orientatietraining ervaringsdeskundigheidgratis,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1voor als jij overweegt zijn om jouw ervaringen met verslaving, schulden en/of dakloosheid in te zetten in vrijwilligerswerk.in vrijwilligerswerk bieden ervaringsdeskundige vrijwilligers (bijvoorbeeld ervaring met schulden, verslaving, dakloosheid e.d.) een belangrijke meerwaarde. zij zijn degenen die weten waar ze het over hebben als ze iemand ondersteunen. als jij wilt weten of een volledige training voor vrijwilligerswerk als ervaringsdeskundige voor jou interessant is, dan kun je je opgeven voor deze informatiebijeenkomst: een ervaringsdeskundige trainer vertelt je alles over wat je wel en niet kunt verwachten van de training en wat je daarna in jouw rol als vrijwilliger zou kunnen gaan doen. *doel en inhoud* tijdens deze informatiebijeenkomst ontdek je meer over de mogelijkheden om je ervaringskennis te ontdekken, te ontwikkelen en in te zetten voor vrijwilligerswerk. als je na afloop van deze oriëntatietraining inderdaad wilt gaan werken als ervaringsdeskundige dan kun je deze volledige "training":https://www.vrijwilligersacademie.net/nl/training/3245?r=nl/trainingen doen. deze basistraining is ontwikkeld door de vrijwilligersacademie amsterdam samen met het herstelbureau hvo-querido speciaal voor mensen als jij. *voor wie?* voor iedereen die overweegt zijn om zijn/haar ervaring met bijvoorbeeld eenzaamheid, schulden, verslaving en/of dakloosheid in te zetten in vrijwilligerswerk om iemand anders in zo'n situatie bij te staan. *tijdsinvestering* 1,5 uur *aantal plaatsen* deze bijeenkomst biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers. *certificaat van deelname* nee01212000deelname is gratis.deelname is gratis.102890opleidingen3140_1314013140_1.orientatie_ervaringsdeskundigheid-iets-voor-jou.jpgcontents/uploads/opleidingen/3140_1.orientatie_ervaringsdeskundigheid-iets-voor-jou.jpgimage/jpegjpg3800061000x674landscapeorientatie_ervaringsdeskundigheid iets voor jou.jpg2022-10-26 11:45:56saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/106.0.0.0 safari/537.36image/jpeg3140_1orientatie_ervaringsdeskundigheid-iets-voor-jouhttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/3140_1.orientatie_ervaringsdeskundigheid-iets-voor-jou.jpg1000674kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 09/02/2023do 9 febdonderdag 9 februari 2023 (week 06)
Start op 17/02/2023Masterclasses

Natuurlijk Ervaringskennis!

In samenwerking met het Amsterdams Netwerk Ervaringskennis over de kloof tussen de hoopvollen en hooplozen.

vr 17 feb

•••
32620centrum,nieuwwest,zuid,vwa9masterclassesnatuurlijk ervaringskennis!35402023-02-1714:00:0017:00:00beroepskrachten,gratis,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid141in samenwerking met het amsterdams netwerk ervaringskennis over de kloof tussen de hoopvollen en hooplozen.h3. met tim 's jongers tim ’s jongers komt vertellen over de kloof tussen de hoopvollen en hooplozen. de hoopvollen bepalen het beleid voor de hooplozen, terwijl ze hen niet kennen. zijn diploma’s, macht en geld wel de voorwaarden om goede beslissingen te kunnen nemen?  *doel en inhoud* deze masterclass wordt georganiseerd ism het "amsterdams netwerk ervaringskennis (ane)":https://www.amsterdamsnetwerkervaringskennis.nl en geeft inzicht en zet aan tot nadenken en meedenken! *over de master* tim is politicoloog, bestuurskundige en publicist. hij schreef het boekje beledigende broccoli en schrijft voor de de correspondent als correspondent samenleven. in zijn werk focust hij vooral op verschillen in de samenleving en de positie van mensen in kwetsbare situaties, en hoe we deze verschillen kunnen overbruggen. *voor wie?* de masterclasses met ane zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. *tijdsinvestering* 3 uur. *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* er zijn 50 plaatsen beschikbaar. *certificaat van deelname* nee0301800deze ane masterclass is gratis.112999opleidingen3262_1326213262_1.unnamed.jpgcontents/uploads/opleidingen/3262_1.unnamed.jpgimage/jpegjpg1823341280x960landscapeunnamed.jpg2023-01-10 12:11:38paulaeditor141.224.226.164mozilla/5.0 (macintosh; intel mac os x 10.15; rv:108.0) gecko/20100101 firefox/108.0image/jpeg3262_1unnamedhttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/3262_1.unnamed.jpg1280960kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 17/02/2023vr 17 febvrijdag 17 februari 2023 (week 07)
Start op 21/02/2023Basis

Ervaringskennis voor vrijwilligers

Een training voor mensen die hun ervaring in willen zetten om mensen te ondersteunen.

di 21 feb, di 14 mrt & di 28 mrt

•••
32450vwa4basiservaringskennis voor vrijwilligers80,32202023-02-2114:00:0017:00:002023-03-1414:00:0017:00:002023-03-2814:00:0017:00:00be basis ervaringsdeskundigheidvrijwilligers,ervaringsdeskundigheid1een training voor mensen die hun ervaring in willen zetten om mensen te ondersteunen.h3. aanmelden als je je wilt aanmelden, maar je bent niet aangesloten bij een van onze partners, stuur dan een mail aan "info@vrijwilligersacademie.net":mailto:info@vrijwilligersacademie.net . in vrijwilligerswerk bieden ervaringsdeskundige vrijwilligers een belangrijke meerwaarde. zij zijn degenen die weten waar ze het over hebben als ze iemand ondersteunen. de training bestaat uit drie bijeenkomsten en meerdere online modules. er is een eerste kennismakingsbijeenkomst waarin je je medecursisten en trainer online ontmoet. ook zijn er twee trainingsbijeenkomsten waarin je oefent, ervaringen uitwisselt en leert van elkaar. *doel en inhoud* deze training bestaat uit 7 delen met de volgende onderdelen en thema’s: *1. bijeenkomst (kennismaken, start training, oefenen en delen)* 2. ervaringsdeskundigheid 3. ervaringsdeskundige vrijwilliger 4. jouw kracht als ervaringsdeskundige vrijwilliger *5. bijeenkomst (oefenen en delen)* 6. voor jezelf zorgen / grenzen stellen *7. bijeenkomst (oefenen en delen)* 8. evaluatie, vervolg en afsluiting. de training duurt 6 tot 7 weken. je hebt een week de tijd per module. de totale tijdsinvestering is ongeveer 15 uur, inclusief de online bijeenkomsten en opdrachten. het studiemateriaal van deze training mag je gratis downloaden. vergis je niet: een module bevat vaak een opdracht die je niet direct kan uitvoeren. je hebt tijd nodig om bijvoorbeeld mensen in je omgeving vragen te stellen. deelname aan deze training is niet vrijblijvend en de online bijeenkomsten zijn verplicht. twijfel je of het iets voor je is? heb je belangstelling? neem contact met ons op. dat kan per e-mail ("info@vrijwilligersacademie.net":mailto:info@vrijwilligersacademie.net ) of telefoon 020 – 320 55 79 (voicemail, we bellen je terug). *werkwijze* tijdens online training word je begeleid door de trainer. de trainer geeft per e-mail feedback op de opdrachten die je online maakt en is beschikbaar voor vragen. *voor wie?* deze training is bedoeld voor mensen die willen onderzoeken of zij anderen kunnen ondersteunen met hun eigen ervaring en ervaringskennis. *certificaat* als je alle modules goed doorloopt en deel hebt genomen aan de bijeenkomsten, krijg je een certificaat van de vrijwilligersacademie. *studiemateriaal* online modules waarin informatie en opdrachten zijn opgenomen, die in pdf-formaat te downloaden zijn. *aantal plaatsen* de training biedt plaats aan minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers. *bijzonderheden* na de training kun je kiezen voor vrijwilligerswerk maar dat hoeft niet. kies je ervoor om verder te gaan, volg dan na deze training de basistraining ondersteunend vrijwilligerswerk. dan ga je (verder) aan de slag. *extra* deze training is tot stand gekomen dankzij bijdragen van het oranjefonds en de gemeente amsterdam. *alles wat je altijd al wilde weten...* ...is beschreven in onze factsheet, die je hier kunt lezen in het "factsheet basis ervaringsdeskundigheid":https://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/bestanden/106_1.factsheet-be-learning-ervaringsdeskundigheid-_final.pdf* verschil ervaring, ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid * motivatie, rol en positie als ervaringsdeskundige vrijwilliger * onderzoeken van persoonlijke kwaliteiten als ervaringsdeskundige * reflecteren & zelfkennis * stellen & bewaken van persoonlijke grenzen * het vertellen en presenteren van het eigen ervaringsverhaal.18121802600deze training kost €260 per vrijwilliger. partnerorganisaties betalen voor hun vrijwilligers.22985opleidingen3245_1324513245_1.basis_ervaringsdeskundigheid-nieuw.jpgcontents/uploads/opleidingen/3245_1.basis_ervaringsdeskundigheid-nieuw.jpgimage/jpegjpg2346751000x675landscapebasis_ervaringsdeskundigheid nieuw.jpg2022-12-07 16:48:08saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/108.0.0.0 safari/537.36image/jpeg3245_1basis_ervaringsdeskundigheid-nieuwhttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/3245_1.basis_ervaringsdeskundigheid-nieuw.jpg1000675upcomingstart op 21/02/2023di 21 febdi 14 mrtdi 28 mrtdinsdag 21 februari 2023 (week 08)dinsdag 14 maart 2023 (week 11)dinsdag 28 maart 2023 (week 13)
Start op 23/02/2023Colleges

Vrijwilligerscafé over excuses en vergeving

Onder leiding van onze huisfilosoof Dick de Korte spreken we over het thema: ‘Excuses en vergeving’

do 23 feb

•••
31710centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegesvrijwilligerscafé over excuses en vergeving20602023-02-2315:00:0017:00:00gratis,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1onder leiding van onze huisfilosoof dick de korte spreken we over het thema: ‘excuses en vergeving’ben jij benieuwd hoe andere vrijwilligers omgaan met onderwerpen die je tegenkomt door je vrijwilligerswerk? hoe zij aankijken tegen situaties? vind je het leuk om ervaringen te delen en om samen op zoek te gaan naar een hoe of waarom en mogelijkheden voor de omgang met bepaalde onderwerpen of situaties? iedereen maakt wel eens een situatie mee, waarin het nodig is om excuses te maken. je excuses aanbieden is een krachtig communicatiemiddel. een oprecht ‘sorry’ is veel waard en maakt dat je weer verder kan met iemand. alléén maar ‘sorry’ zeggen helpt niet. dat is ‘leeg’. het gaat erom dat je oprecht bent in het tonen van spijt, van berouw. het vergt moed om je hoofd te buigen voor iemand, te laten zien dat je de verantwoording op je neemt voor je fouten en dat je hoopt op vergeving en acceptatie. hoe moeilijk en soms pijnlijk is dat? hoe blijf je overeind als je oprecht je spijt betoont. hoe ga je om met de excuses en de vraag om vergeving van een ander aan jou? na een inleiding over dit onderwerp door huisfilosoof dick de korte gaan we met elkaar in gesprek over dit spannende thema. *doel en inhoud* het vrijwilligerscafé organiseren we als een ontmoetingsplaats, voor en door vrijwilligers. om van elkaar en met elkaar te leren, uit te wisselen en vraagstukken te bespreken. per keer staat er een ander thema centraal. aan de hand van dit steeds wisselende onderwerp bespreken we vraagstukken met elkaar onder leiding van onze huisfilosoof drs. dick de korte. deze keer gaat het over ‘excuses en vergeving’. *voor wie?* deze bijeenkomst is bedoeld voor vrijwilligers die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn. *docent* drs. dick de korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de universiteit van amsterdam. hij was werkzaam als docent filosofie aan de hogeschool van amsterdam. dick de korte volgde een driejarige opleiding voor meditatieleraar aan de school voor zijnsoriëntatie en enige aanvullende trainingen mindfulness. hij introduceerde mindfulness als vak aan de hogeschool van amsterdam en begeleidt meditatiegroepen. *tijdsinvestering* 2 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* het café biedt plaats aan 20 deelnemers. *certificaat van deelname* nee02012000deelname is gratisdeelname is gratis02922opleidingen3171_1317113171_1.va-cafe.jpgcontents/uploads/opleidingen/3171_1.va-cafe.jpgimage/jpegjpg7984801920x1280landscapeva café.jpg2022-11-17 11:33:54saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/107.0.0.0 safari/537.36image/jpeg3171_1va-cafehttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/3171_1.va-cafe.jpg19201280kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 23/02/2023do 23 febdonderdag 23 februari 2023 (week 08)
Start op 02/03/2023Colleges

Werken met stilte

Aandacht en er zijn voor iemand is een belangrijk aspect van vrijwilligerswerk in zorg en welzijn. Leer over de zeven pijlers van mindfulness voor vrijwilligers.

do 2 mrt & do 9 mrt

•••
31630centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegeswerken met stilte20602023-03-0215:00:0017:00:002023-03-0915:00:0017:00:00gratis,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1aandacht en er zijn voor iemand is een belangrijk aspect van vrijwilligerswerk in zorg en welzijn. leer over de zeven pijlers van mindfulness voor vrijwilligers._ruimte maken voor ontvankelijkheid in zorgrelaties_ goede zorg ontstaat vanuit het zorgvuldig aansluiten bij en afstemmen op de ander. daardoor kan, vaak pas gaandeweg, begrepen worden wat er voor de ander op het spel staat en welke hulp dan passend is. de ander voelt zich gezien en erkend. dat alléén al kan als weldadige zorg ervaren worden. het is daarbij belangrijk, dat je je werkelijk, liefdevol en zonder oordelen openstelt voor het perspectief van de ander. in de zorgethiek wordt dat ontvankelijkheid genoemd. dat geldt naar twee kanten: ook degene die jij begeleidt moet zich open durven stellen en zich kwetsbaarheid durven tonen. in dit proces is het van belang om acceptatie, geduld, traagheid en stilte een kans te geven. veelal hebben we de neiging om stiltes op te vullen en 'gaten te dichten'. als we dat nu eens niet doen en stilte meer zien als 'ruimte maken'? welke werkvormen staan ons daarbij ter beschikking? *doel en inhoud* hoe werk je met stilte en welke werkvormen staan ons daarbij ter beschikking? hiervoor gaan we te rade bij methoden zoals deze binnen theorie en praktijk van mindfulness zijn ontwikkeld zoals 'drie minuten ademruimte', bodyscan, visualisatie en compassievolle presentie. na een inleidend college over mindfulness gaan we met deze methoden oefenen. *voor wie?* deze colleges zijn bedoeld voor vrijwilligers die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn. *docent:* dick de korte volgde een driejarige opleiding voor meditatieleraar aan de school voor zijnsoriëntatie en enige aanvullende trainingen mindfulness. hij introduceerde mindfulness als vak aan de hogeschool van amsterdam en begeleidt meditatiegroepen. *tijdsinvestering* 4 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* dit college biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers. *certificaat van deelname* nee01212000de colleges zijn gratis.de colleges zijn gratis.32914opleidingen3163_1316313163_1.schildpadden-werken-met-stilte.jpgcontents/uploads/opleidingen/3163_1.schildpadden-werken-met-stilte.jpgimage/jpegjpg7055462000x1333landscapeschildpadden-werken met stilte.jpg2022-11-15 22:40:49saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/107.0.0.0 safari/537.36image/jpeg3163_1schildpadden-werken-met-stiltehttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/3163_1.schildpadden-werken-met-stilte.jpg20001333kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 02/03/2023do 2 mrtdo 9 mrtdonderdag 2 maart 2023 (week 09)donderdag 9 maart 2023 (week 10)
Start op 08/03/2023Oriëntatie

Informatiebijeenkomst ervaringskennis voor beroepskrachten

Voor als jij overweegt zijn om jouw ervaringen met GGZ, schulden en/of dakloosheid in te zetten in je werk.

wo 8 mrt

•••
32030centrum,nieuwwest,zuid,vwa11oriëntatieinformatiebijeenkomst ervaringskennis voor beroepskrachten322,8002023-03-0810:30:0012:00:00beroepskrachten,gratis,ervaringsdeskundigheid1voor als jij overweegt zijn om jouw ervaringen met ggz, schulden en/of dakloosheid in te zetten in je werk.ervaringsdeskundige medewerkers (bijvoorbeeld ervaring met schulden, ggz, dakloosheid e.d.) brengen een belangrijke meerwaarde. zij zijn degenen die vaak weten waar ze het over hebben als ze iemand ondersteunen. als jij wilt weten of een volledige training voor ervaringskennis voor beroepskrachten voor jou interessant is, dan kun je je opgeven voor deze informatiebijeenkomst: ervaringsdeskundige trainer lidie nonnekes vertelt je alles over wat je wel en niet kunt verwachten van de training en wat je daarna als beroepskracht zou kunnen gaan doen met ervaringskennis. *doel en inhoud* tijdens deze informatiebijeenkomst ontdek je meer over de mogelijkheden om je ervaringskennis te onderzoeken, te ontwikkelen en in te zetten tijdens je werk. als je na afloop van deze oriëntatie inderdaad zin hebt meer te leren over jouw ervaringskennis en hoe deze in te gaan zetten kun je de volledige "training":https://www.vrijwilligersacademie.net/nl/training/3246/ervaringskennis-voor-beroepskrachten doen. deze training is ontwikkeld speciaal voor mensen als jij. *voor wie?* voor iedereen die overweegt zijn om zijn/haar ervaring met bijvoorbeeld eenzaamheid, schulden, ggz en/of dakloosheid in te zetten in je werkomgeving. *tijdsinvestering* 1,5 uur *studiemateriaal* nvt *aantal plaatsen* deze oriëntatie biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers. *certificaat van deelname* nee0129000deze oriëntatiebijeenkomst is gratisdeze oriëntatiebijeenkomst is gratis02955opleidingen3203_1320313203_1.infobijeenkomst-ervaringskennis-voor-beroepskrachten.jpgcontents/uploads/opleidingen/3203_1.infobijeenkomst-ervaringskennis-voor-beroepskrachten.jpgimage/jpegjpg8541712000x1333landscapeinfobijeenkomst ervaringskennis voor beroepskrachten.jpg2022-11-25 11:19:29saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/107.0.0.0 safari/537.36image/jpeg3203_1infobijeenkomst-ervaringskennis-voor-beroepskrachtenhttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/3203_1.infobijeenkomst-ervaringskennis-voor-beroepskrachten.jpg20001333kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 08/03/2023wo 8 mrtwoensdag 8 maart 2023 (week 10)
Start op 15/03/2023Oriëntatie

Je eerste stap naar vrijwilligerswerk

Een workshop die jou helpt om de eerste stap te zetten naar vrijwilligerswerk.

wo 15 mrt, wo 22 mrt & wo 29 mrt

•••
31220vwa1oriëntatieje eerste stap naar vrijwilligerswerk67,32102023-03-1514:00:0017:00:002023-03-2214:00:0017:00:002023-03-2914:00:0017:00:00vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1een workshop die jou helpt om de eerste stap te zetten naar vrijwilligerswerk.deze workshop is gericht op het ontdekken van je kwaliteiten en het zoeken naar mogelijkheden om de stap te zetten in de wereld van vrijwilligerswerk. het is is een workshop speciaal ontwikkeld voor mensen die op zoek willen naar hun talenten en hoe ze dat in kunnen zetten in vrijwilligerswerk. *doel en inhoud* met deze workshop onderzoek je wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je die zou kunnen inzetten. de onderwerpen die aan bod komen zijn: * meer zicht krijgen op eigen kwaliteiten * communicatieve vaardigheden die je al hebt en die belangrijk zijn in vrijwilligerswerk * hanteren van afstand en nabijheid * herkennen en aangeven van je grenzen * ontdekken wat je mogelijkheden zijn in vrijwilligerswerk * plan maken om eerste stappen te zetten mogelijk met hulp van anderen. *voor wie?* deze workshop is voor mensen die een stap verder willen zetten richting vrijwilligerswerk; voor diegenen die meer willen weten over vrijwilligerswerk en hun eigen talenten. *tijdsinvestering* 3 bijeenkomsten van 3 uur *studiemateriaal* niet van toepassing *aantal deelnemers* de workshop biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers. *certificaat van deelname* ja *bijzonderheden* wij verzorgen de thee en koffie aan een rustige en mooie binnentuin midden in amsterdam.* reflecteren op talenten en kwaliteiten * formuleren persoonlijk ontwikkelplan * inzicht in mogelijkheden voor inzetten van de eigen talenten in vrijwilligerswerk * inzicht in motivatie voor vrijwilligerswerk * actief toepassen van communicatieve vaardigheden om vrijwilligerswerk te vinden.0121801950deze workshop kost €195 per vrijwilliger. partnerorganisaties betalen voor hun vrijwilligers.02874opleidingen3122_1312213122_1.orientatie_vrijwilligerswerk-jouw-droombaan.jpgcontents/uploads/opleidingen/3122_1.orientatie_vrijwilligerswerk-jouw-droombaan.jpgimage/jpegjpg9455592000x1333landscapeorientatie_vrijwilligerswerk jouw droombaan.jpg2022-10-18 11:20:40saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/106.0.0.0 safari/537.36image/jpeg3122_1orientatie_vrijwilligerswerk-jouw-droombaanhttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/3122_1.orientatie_vrijwilligerswerk-jouw-droombaan.jpg20001333upcomingstart op 15/03/2023wo 15 mrtwo 22 mrtwo 29 mrtwoensdag 15 maart 2023 (week 11)woensdag 22 maart 2023 (week 12)woensdag 29 maart 2023 (week 13)
Start op 16/03/2023Oriëntatie

Informatiebijeenkomst TOED opleiding

Is de TOED opleiding tot ervaringsdeskundige iets voor je? Ontdek het tijdens deze informatie bijeenkomst.

do 16 mrt

•••
32640centrum,nieuwwest,zuid,vwa1oriëntatieinformatiebijeenkomst toed opleiding24902023-03-1614:30:0015:30:00gratis,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1is de toed opleiding tot ervaringsdeskundige iets voor je? ontdek het tijdens deze informatie bijeenkomst.tijdens deze informatiebijeenkomst kun je erachter komen of de toed (training opleiding ervarings deskundigheid) tot ervaringsdeskundige echt iets voor je is. *doel en inhoud* je ontvangt informatie over de voorwaarden voor de opleiding, over het programma en over de kosten. een student en een docent vertellen over de toed opleiding. daarnaast is er natuurlijk gelegenheid tot het stellen vragen. ben je ervan overtuigd dat je de opleiding wilt gaan volgen, dan kun je jezelf na de informatiebijeenkomst opgeven. *voor wie?* deze bijeenkomst is toegankelijk voor iedereen die mogelijk geïnteresseerd is om de toed opleiding tot ervaringsdeskundige te volgen. *tijdsinvestering* 1 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* de bijeenkomst biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers. *certificaat van deelname* nee *meer informatie* kijk "hier":https://www.igpb.nl/trainingen/toed/ voor meer informatie over de toed opleiding.012600deze informatiebijeenkomst is gratis.deze informatiebijeenkomst is gratis.03001opleidingen3264_1326413264_1.toed_1.jpgcontents/uploads/opleidingen/3264_1.toed_1.jpgimage/jpegjpg1617491000x675landscapetoed_1.jpg2023-01-10 12:49:18saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/108.0.0.0 safari/537.36image/jpeg3264_1toed_1https://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/3264_1.toed_1.jpg1000675kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 16/03/2023do 16 mrtdonderdag 16 maart 2023 (week 11)
Start op 16/03/2023Colleges

Praktische filosofie: de deugden als gids

Vier werkcolleges over de ethiek van goede zorg voor jezelf en de ander.

do 16 mrt, do 23 mrt, do 30 mrt & do 6 apr

•••
31590centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegespraktische filosofie: de deugden als gids20602023-03-1615:00:0017:00:002023-03-2315:00:0017:00:002023-03-3015:00:0017:00:002023-04-0615:00:0017:00:00gratis,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1vier werkcolleges over de ethiek van goede zorg voor jezelf en de ander.vroeg of laat doen zich in ons leven en werksituaties voor waarbij we ons afvragen ‘doe ik hier wel goed aan? of ‘heb ik hier toen wel goed aan gedaan?’ bij het zoeken naar een antwoord gaan we in deze werkcolleges te raden bij de _klassieke deugden; moed, maat, rechtvaardigheid en praktische wijsheid_. wat geeft ons moed? hoe vinden we de juiste maat in persoonlijke en begeleidingscontacten. waarom en wanneer vinden we iets onrechtvaardig? wat zeggen gevoel en intuïtie ons in bepaalde situaties? *doel en inhoud* de werkcolleges worden ingeleid met een college over deugdethiek. in het tweede deel gaan we aan het werk met de deugdreflectie. vanuit persoonlijke ervaringen in ons leven en in begeleidingssituaties gaan hierbij op zoek naar het juiste midden tussen 'te veel' en 'te weinig'. *docent:* drs. dick de korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de universiteit van amsterdam. hij was werkzaam als docent filosofie aan de hogeschool van amsterdam. *voor wie?* deze colleges zijn voor iedereen. *tijdsinvestering* 8 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* de collegereeks biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers. *certificaat van deelname* nee01212000de colleges zijn gratis.de colleges zijn gratis.32910opleidingen3159_1315913159_1.zangvogel_deugden-als-gids.jpgcontents/uploads/opleidingen/3159_1.zangvogel_deugden-als-gids.jpgimage/jpegjpg6353312000x1333landscapezangvogel_deugden als gids.jpg2022-11-15 22:11:25saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/107.0.0.0 safari/537.36image/jpeg3159_1zangvogel_deugden-als-gidshttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/3159_1.zangvogel_deugden-als-gids.jpg20001333kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 16/03/2023do 16 mrtdo 23 mrtdo 30 mrtdo 6 aprdonderdag 16 maart 2023 (week 11)donderdag 23 maart 2023 (week 12)donderdag 30 maart 2023 (week 13)donderdag 6 april 2023 (week 14)
Start op 16/03/2023Oriëntatie

Informatiebijeenkomst GEO opleiding

Is de GEO opleiding tot ervaringsdeskundige iets voor jou? Ontdek het tijdens deze informatie bijeenkomst.

do 16 mrt

•••
32660centrum,nieuwwest,zuid,vwa1oriëntatieinformatiebijeenkomst geo opleiding24902023-03-1616:00:0017:00:00beroepskrachten,gratis,ervaringsdeskundigheid1is de geo opleiding tot ervaringsdeskundige iets voor jou? ontdek het tijdens deze informatie bijeenkomst.tijdens deze informatiebijeenkomst kun je erachter komen of de geo (ggz ervaringsagoog opleiding) iets voor je is. *doel en inhoud* je ontvangt informatie over de voorwaarden voor de opleiding, over het programma en over de kosten. een student en een docent vertellen over de geo opleiding. daarnaast is er natuurlijk gelegenheid tot het stellen vragen. ben je ervan overtuigd dat je de opleiding wilt gaan volgen, dan kun je jezelf na de informatiebijeenkomst opgeven. *voor wie?* deze bijeenkomst is toegankelijk voor iedereen die mogelijk geïnteresseerd is om de geo opleiding te volgen. *tijdsinvestering* 1 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* de bijeenkomst biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers. *certificaat van deelname* nee *meer informatie* kijk "hier":https://www.igpb.nl/trainingen/geo/ voor meer informatie over de geo opleiding.012600deze informatiebijeenkomst is gratis.deze informatiebijeenkomst is gratis.03003opleidingen3266_1326613266_1.geo_1.jpgcontents/uploads/opleidingen/3266_1.geo_1.jpgimage/jpegjpg1728911000x675landscapegeo_1.jpg2023-01-10 12:53:13saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/108.0.0.0 safari/537.36image/jpeg3266_1geo_1https://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/3266_1.geo_1.jpg1000675kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 16/03/2023do 16 mrtdonderdag 16 maart 2023 (week 11)
Start op 21/03/2023Beroepskrachten

Ervaringskennis voor beroepskrachten

Een training voor beroepskrachten die hun ervaring in willen zetten in hun werk.

di 21 mrt, di 11 apr & di 25 apr

•••
32460vwa11beroepskrachtenervaringskennis voor beroepskrachten80,32202023-03-2114:00:0017:00:002023-04-1114:00:0017:00:002023-04-2514:00:0017:00:00beroepskrachten,ervaringsdeskundigheid1een training voor beroepskrachten die hun ervaring in willen zetten in hun werk.ervaringskennis is een belangrijke meerwaarde in het werk. met deze training willen we je ondersteunen bij de vraag of en hoe je ervaringskennis zou kunnen benutten in je werk. de training bestaat uit drie live bijeenkomsten en meerdere online modules. er is een eerste kennismakingsbijeenkomst waarin je je medecursisten en trainer ontmoet. ook zijn er twee trainingsbijeenkomsten waarin je oefent, ervaringen uitwisselt en leert van elkaar. *doel en inhoud* deze training bestaat uit de volgende onderdelen en thema’s: *1. live bijeenkomst* (kennismaken, start training, oefenen en delen) 2. ervaringskennis 3. ervaringsdeskundige medewerker 4. jouw kracht als ervaringsdeskundige medewerker *5. live bijeenkomst* (oefenen en delen) 6. voor jezelf zorgen/grenzen stellen *7. live bijeenkomst* (oefenen en delen) 8. evaluatie, vervolg en afsluiting. *voor wie?* deze training is bedoeld voor mensen die willen onderzoeken of zij anderen kunnen ondersteunen met hun eigen ervaring en ervaringskennis. *tijdsinvestering* de totale tijdsinvestering is ongeveer 15 uur, inclusief de live bijeenkomsten en opdrachten. *studiemateriaal* online modules waarin informatie en opdrachten zijn opgenomen, die in pdf-formaat te downloaden zijn. *aantal plaatsen* de training biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers. *certificaat* ja. als je alle modules goed doorloopt en deel hebt genomen aan de bijeenkomsten, krijg je een certificaat van de vrijwilligersacademie.* theorie over ervaring, ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid * inzicht in motivatie, rol en positie als ervaringsdeskundige medewerker * reflectie op persoonlijke kwaliteiten als ervaringsdeskundige * toepassen van het stellen & bewaken van persoonlijke grenzen * het oefenen met het vertellen en presenteren van het eigen ervaringsverhaal.18121802600deze training kost €260 per deelnemer. partnerorganisaties betalen voor hun medewerkers.02986opleidingen3246_1324613246_1.maatwerk-markant-2297_1eekhoorns.jpgcontents/uploads/opleidingen/3246_1.maatwerk-markant-2297_1eekhoorns.jpgimage/jpegjpg119957720x486landscapemaatwerk markant 2297_1.eekhoorns.jpg2022-12-07 17:33:50saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/108.0.0.0 safari/537.36image/jpeg3246_1maatwerk-markant-2297_1eekhoornshttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/3246_1.maatwerk-markant-2297_1eekhoorns.jpg720486upcomingstart op 21/03/2023di 21 mrtdi 11 aprdi 25 aprdinsdag 21 maart 2023 (week 12)dinsdag 11 april 2023 (week 15)dinsdag 25 april 2023 (week 17)
Start op 13/04/2023Colleges

Aristoteles en de zoektocht naar het juiste midden

Praktische filosofie over het zoeken naar balans.

do 13 apr & do 20 apr

•••
31650centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegesaristoteles en de zoektocht naar het juiste midden20602023-04-1315:00:0017:00:002023-04-2015:00:0017:00:00gratis,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1praktische filosofie over het zoeken naar balans.vroeg of laat doen zich in ons leven en onze (zorg) relaties momenten voor waarbij we ons afvragen ‘doe ik hier wel goed aan? of: ‘heb ik hier toen wel goed aan gedaan?’ in de filosofie noemen we dat ‘bestaans- ethische’ vragen. bij het zoeken naar een antwoord op dergelijke vragen stelt de griekse filosoof aristoteles (384-322 v. chr) voor om dat te doen aan de hand van vier deugden: moed, maat, rechtvaardigheid en praktische wijsheid. daarbij gaat het altijd om het zoeken naar een juiste midden tussen ‘te veel en te weinig’’ “moed”, zegt aristoteles, “is het juiste midden tussen overmoed en lafheid’ *doel en inhoud* in dit college gaan we aan de hand van een praktijksituatie zoeken naar een deugd die ons helpt bij het zoeken naar een antwoord op een bepaalde ‘bestaan-ethische’ vraag. daarbij gaan de deelnemers een casusgever helpen bij het zoeken naar het juiste midden tussen te veel doen en te weinig doen. *voor wie?* deze colleges zijn bedoeld voor vrijwilligers die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn. *tijdsinvestering* 4 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* de colleges bieden plaats aan maximaal 12 deelnemers. *certificaat van deelname* nee01212000de colleges zijn gratis.de colleges zijn gratis.02917opleidingen3165_1316513165_1.vervolg_nee-leren-zeggen_1-nieuw.jpgcontents/uploads/opleidingen/3165_1.vervolg_nee-leren-zeggen_1-nieuw.jpgimage/jpegjpg7489642000x1333landscapevervolg_nee leren zeggen_1 nieuw.jpg2022-11-15 23:01:25saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/107.0.0.0 safari/537.36image/jpeg3165_1vervolg_nee-leren-zeggen_1-nieuwhttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/3165_1.vervolg_nee-leren-zeggen_1-nieuw.jpg20001333kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 13/04/2023do 13 aprdo 20 aprdonderdag 13 april 2023 (week 15)donderdag 20 april 2023 (week 16)
Start op 04/05/2023Colleges

Vrijwilligerscafé

Onder leiding van onze huisfilosoof Dick de Korte spreken we over een nader bekend te maken thema.

do 4 mei

•••
31720centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegesvrijwilligerscafé20602023-05-0415:00:0017:00:00gratis,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1onder leiding van onze huisfilosoof dick de korte spreken we over een nader bekend te maken thema.in het vrijwilligerscafé spreken wij, onder leiding van onze huisfilosoof dick de korte, over diverse thema's. het thema van dit vrijwilligerscafé wordt in april bekend gemaakt. h3. het vrijwilligerscafé het vrijwilligerscafé organiseren we als een ontmoetingsplaats, voor en door vrijwilligers. om van elkaar en met elkaar te leren, uit te wisselen en vraagstukken te bespreken. per keer staat er een ander thema centraal. aan de hand van dit steeds wisselende onderwerp bespreken we vraagstukken met elkaar onder leiding van onze huisfilosoof drs. dick de korte. *voor wie?* deze bijeenkomst is bedoeld voor vrijwilligers die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn. *docent* drs. dick de korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de universiteit van amsterdam. hij was werkzaam als docent filosofie aan de hogeschool van amsterdam. dick de korte volgde een driejarige opleiding voor meditatieleraar aan de school voor zijnsoriëntatie en enige aanvullende trainingen mindfulness. hij introduceerde mindfulness als vak aan de hogeschool van amsterdam en begeleidt meditatiegroepen. *tijdsinvestering* 2 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* het café biedt plaats aan 20 deelnemers. *certificaat van deelname* nee02012000deelname is gratisdeelname is gratis02923opleidingen3172_1317213172_1.va-cafe.jpgcontents/uploads/opleidingen/3172_1.va-cafe.jpgimage/jpegjpg7984801920x1280landscapeva café.jpg2022-11-17 11:42:54saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/107.0.0.0 safari/537.36image/jpeg3172_1va-cafehttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/3172_1.va-cafe.jpg19201280kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 04/05/2023do 4 meidonderdag 4 mei 2023 (week 18)
Start op 11/05/2023Colleges

Goed of fout

Waarden en normen in begeleidingssituaties.

do 11 mei & do 25 mei

•••
31580centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegesgoed of fout20602023-05-1115:00:0017:00:002023-05-2515:00:0017:00:00gratis,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1waarden en normen in begeleidingssituaties.twee introductiecolleges over waarden en normen in begeleidingssituaties. soms zal zich in het begeleidingswerk met deelnemers een situatie voordoen waarin je je afvraagt: "kán dit eigenlijk wel?". naar je gevoel botst er dan iets met waarden en normen die voor jou belangrijk zijn. een deelnemer kan getroffen worden door norm overschrijdend gedrag. of er doet zich iets voor in de begeleidingsrelatie waardoor je waarden en normen bespreekbaar wil maken. *doel en inhoud* hoe breng je dan deze zaken helder onder woorden? wat zijn je argumenten wanneer je merkt dat er grenzen worden overschreden? welke kennis over waarden en normen wordt ons hierbij aangereikt in de filosofie? welke ethische regels zijn geldig en hoe hanteer je die? daarover zal het gaan in twee introductiecolleges 'waarden en normen in begeleidingssituaties'. het eerste college is een inleiding in de moraalfilosofie. in het tweede college staan ethische dilemma's en het hanteren van ethische regels centraal aan de hand van casuïstiek. na het volgen van de colleges * zijn we op de hoogte van verschillende voren van ethiek: plichtethiek, gevolgenethiek en deugdethiek. * zijn we op de hoogte van ethische dilemma's. * zijn we op de hoogte van universele waarden en mensenrechten in onze democratische rechtsstaat. in de tweede helft van het college wordt er gewerkt aan een opdracht waarna we met elkaar in gesprek gaan. *docent* drs. dick de korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de universiteit van amsterdam. hij was werkzaam als docent filosofie aan de hogeschool van amsterdam. *voor wie?* deze colleges zijn voor iedereen die in dit onderwerp is geïnteresseerd. *tijdsinvestering* 4 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* dit college biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers. *certificaat van deelname* nee *nb* tussen het 1e en 2e college zit 2 weken.01212000de colleges zijn gratis.de colleges zijn gratis.02909opleidingen3158_1315813158_1.colleges-goed-of-fout.jpgcontents/uploads/opleidingen/3158_1.colleges-goed-of-fout.jpgimage/jpegjpg2276601000x675landscapecolleges goed of fout.jpg2022-11-15 22:05:39saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/107.0.0.0 safari/537.36image/jpeg3158_1colleges-goed-of-fouthttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/3158_1.colleges-goed-of-fout.jpg1000675kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 11/05/2023do 11 meido 25 meidonderdag 11 mei 2023 (week 19)donderdag 25 mei 2023 (week 21)
Start op 16/05/2023Oriëntatie

Informatiebijeenkomst TOED opleiding

Is de TOED opleiding tot ervaringsdeskundige iets voor je? Ontdek het tijdens deze informatie bijeenkomst.

di 16 mei

•••
32630centrum,nieuwwest,zuid,vwa1oriëntatieinformatiebijeenkomst toed opleiding24902023-05-1614:30:0015:30:00gratis,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1is de toed opleiding tot ervaringsdeskundige iets voor je? ontdek het tijdens deze informatie bijeenkomst.tijdens deze informatiebijeenkomst kun je erachter komen of de toed (training opleiding ervarings deskundigheid) tot ervaringsdeskundige echt iets voor je is. *doel en inhoud* je ontvangt informatie over de voorwaarden voor de opleiding, over het programma en over de kosten. een student en een docent vertellen over de toed opleiding. daarnaast is er natuurlijk gelegenheid tot het stellen vragen. ben je ervan overtuigd dat je de opleiding wilt gaan volgen, dan kun je jezelf na de informatiebijeenkomst opgeven. *voor wie?* deze bijeenkomst is toegankelijk voor iedereen die mogelijk geïnteresseerd is om de toed opleiding tot ervaringsdeskundige te volgen. *tijdsinvestering* 1 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* de bijeenkomst biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers. *certificaat van deelname* nee *meer informatie* kijk "hier":https://www.igpb.nl/trainingen/toed/ voor meer informatie over de toed opleiding.012600deze informatiebijeenkomst is gratis.deze informatiebijeenkomst is gratis.03000opleidingen3263_1326313263_1.toed_1.jpgcontents/uploads/opleidingen/3263_1.toed_1.jpgimage/jpegjpg1617491000x675landscapetoed_1.jpg2023-01-10 12:40:41saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/108.0.0.0 safari/537.36image/jpeg3263_1toed_1https://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/3263_1.toed_1.jpg1000675kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 16/05/2023di 16 meidinsdag 16 mei 2023 (week 20)
Start op 16/05/2023Oriëntatie

Informatiebijeenkomst GEO opleiding

Is de GEO opleiding tot ervaringsdeskundige iets voor jou? Ontdek het tijdens deze informatie bijeenkomst.

di 16 mei

•••
32650centrum,nieuwwest,zuid,vwa1oriëntatieinformatiebijeenkomst geo opleiding24902023-05-1616:00:0017:00:00beroepskrachten,gratis,ervaringsdeskundigheid1is de geo opleiding tot ervaringsdeskundige iets voor jou? ontdek het tijdens deze informatie bijeenkomst.tijdens deze informatiebijeenkomst kun je erachter komen of de geo (ggz ervaringsagoog opleiding) iets voor je is. *doel en inhoud* je ontvangt informatie over de voorwaarden voor de opleiding, over het programma en over de kosten. een student en een docent vertellen over de geo opleiding. daarnaast is er natuurlijk gelegenheid tot het stellen vragen. ben je ervan overtuigd dat je de opleiding wilt gaan volgen, dan kun je jezelf na de informatiebijeenkomst opgeven. *voor wie?* deze bijeenkomst is toegankelijk voor iedereen die mogelijk geïnteresseerd is om de geo opleiding te volgen. *tijdsinvestering* 1 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* de bijeenkomst biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers. *certificaat van deelname* nee *meer informatie* kijk "hier":https://www.igpb.nl/trainingen/geo/ voor meer informatie over de geo opleiding.012600deze informatiebijeenkomst is gratis.deze informatiebijeenkomst is gratis.03002opleidingen3265_1326513265_1.geo_1.jpgcontents/uploads/opleidingen/3265_1.geo_1.jpgimage/jpegjpg1728911000x675landscapegeo_1.jpg2023-01-10 12:52:37saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/108.0.0.0 safari/537.36image/jpeg3265_1geo_1https://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/3265_1.geo_1.jpg1000675kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 16/05/2023di 16 meidinsdag 16 mei 2023 (week 20)
Start op 01/06/2023Colleges

Praktische filosofie: de grote vragen

Met de huisfilosoof in gesprek over de grote vragen en de zoektocht naar de zin van het bestaan.

do 1 jun, do 8 jun, do 15 jun & do 22 jun

•••
31620centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegespraktische filosofie: de grote vragen20602023-06-0115:00:0017:00:002023-06-0815:00:0017:00:002023-06-1515:00:0017:00:002023-06-2215:00:0017:00:00beroepskrachten,gratis,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1met de huisfilosoof in gesprek over de grote vragen en de zoektocht naar de zin van het bestaan.in een tijd waarin we worden stilgezet en teruggeworpen op onszelf, dringen de grote en ‘trage’ levensvragen zich, misschien scherper dan voorheen aan ons op. waarom overkomt mij dit, wat maakt mijn leven ook nú zinvol? hoe vind ik in deze tijd mijn weg? wat geeft mij moed? welke bronnen van wijsheid zijn voor mij daarbij behulpzaam? daarover gaan we samen nadenken in een viertal colleges praktische filosofie. *doel en inhoud* in deze colleges maak je kennis met: * de maatschappelijke achtergrond van hedendaagse levens- en zingevingsvragen * levensvragen en levensgebieden * zingeving en levensfasen. bij de vragen en opdrachten wordt steeds verwezen naar de actualiteit. *docent* drs. dick de korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de universiteit van amsterdam. hij was werkzaam als docent filosofie aan de hogeschool van amsterdam. *voor wie?* deze collegereeks is voor iedereen die in dit onderwerp is geïnteresseerd. *tijdsinvestering* 8 uur (4 bijeenkomsten van 2 uur) *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* de collegereeks biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers. *certificaat van deelname* nee01212000de colleges zijn gratis.de colleges zijn gratis.12913opleidingen3162_1316213162_1.college_praktische-filosofie_de-grote-vragen_1.jpgcontents/uploads/opleidingen/3162_1.college_praktische-filosofie_de-grote-vragen_1.jpgimage/jpegjpg6138332000x1333landscapecollege_praktische filosofie_de grote vragen_1.jpg2022-11-15 22:38:27saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/107.0.0.0 safari/537.36image/jpeg3162_1college_praktische-filosofie_de-grote-vragen_1https://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/3162_1.college_praktische-filosofie_de-grote-vragen_1.jpg20001333kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 01/06/2023do 1 jundo 8 jundo 15 jundo 22 jundonderdag 1 juni 2023 (week 22)donderdag 8 juni 2023 (week 23)donderdag 15 juni 2023 (week 24)donderdag 22 juni 2023 (week 25)
Start op 29/06/2023Colleges

Vrijwilligerscafé

Onder leiding van onze huisfilosoof Dick de Korte spreken we over een nader bekend te maken thema.

do 29 jun

•••
31730centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegesvrijwilligerscafé20602023-06-2915:00:0017:00:00gratis,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1onder leiding van onze huisfilosoof dick de korte spreken we over een nader bekend te maken thema.in het vrijwilligerscafé spreken wij, onder leiding van onze huisfilosoof dick de korte, over diverse thema's. het thema van dit vrijwilligerscafé wordt begin van de maand bekend gemaakt. h3. het vrijwilligerscafé het vrijwilligerscafé organiseren we als een ontmoetingsplaats, voor en door vrijwilligers. om van elkaar en met elkaar te leren, uit te wisselen en vraagstukken te bespreken. per keer staat er een ander thema centraal. aan de hand van dit steeds wisselende onderwerp bespreken we vraagstukken met elkaar onder leiding van onze huisfilosoof drs. dick de korte. *voor wie?* deze bijeenkomst is bedoeld voor vrijwilligers die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn. *docent* drs. dick de korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de universiteit van amsterdam. hij was werkzaam als docent filosofie aan de hogeschool van amsterdam. dick de korte volgde een driejarige opleiding voor meditatieleraar aan de school voor zijnsoriëntatie en enige aanvullende trainingen mindfulness. hij introduceerde mindfulness als vak aan de hogeschool van amsterdam en begeleidt meditatiegroepen. *tijdsinvestering* 2 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* het café biedt plaats aan 20 deelnemers. *certificaat van deelname* nee02012000deelname is gratisdeelname is gratis02924opleidingen3173_1317313173_1.va-cafe.jpgcontents/uploads/opleidingen/3173_1.va-cafe.jpgimage/jpegjpg7984801920x1280landscapeva café.jpg2022-11-17 11:43:43saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/107.0.0.0 safari/537.36image/jpeg3173_1va-cafehttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/3173_1.va-cafe.jpg19201280kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 29/06/2023do 29 jundonderdag 29 juni 2023 (week 26)
Start op 06/07/2023Colleges

Werken met stilte

Aandacht en er zijn voor iemand is een belangrijk aspect van vrijwilligerswerk in zorg en welzijn. Leer over de zeven pijlers van mindfulness voor vrijwilligers.

do 6 jul & do 13 jul

•••
31640centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegeswerken met stilte20602023-07-0615:00:0017:00:002023-07-1315:00:0017:00:00gratis,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1aandacht en er zijn voor iemand is een belangrijk aspect van vrijwilligerswerk in zorg en welzijn. leer over de zeven pijlers van mindfulness voor vrijwilligers._ruimte maken voor ontvankelijkheid in zorgrelaties_ goede zorg ontstaat vanuit het zorgvuldig aansluiten bij en afstemmen op de ander. daardoor kan, vaak pas gaandeweg, begrepen worden wat er voor de ander op het spel staat en welke hulp dan passend is. de ander voelt zich gezien en erkend. dat alléén al kan als weldadige zorg ervaren worden. het is daarbij belangrijk, dat je je werkelijk, liefdevol en zonder oordelen openstelt voor het perspectief van de ander. in de zorgethiek wordt dat ontvankelijkheid genoemd. dat geldt naar twee kanten: ook degene die jij begeleidt moet zich open durven stellen en zich kwetsbaarheid durven tonen. in dit proces is het van belang om acceptatie, geduld, traagheid en stilte een kans te geven. veelal hebben we de neiging om stiltes op te vullen en 'gaten te dichten'. als we dat nu eens niet doen en stilte meer zien als 'ruimte maken'? welke werkvormen staan ons daarbij ter beschikking? *doel en inhoud* hoe werk je met stilte en welke werkvormen staan ons daarbij ter beschikking? hiervoor gaan we te rade bij methoden zoals deze binnen theorie en praktijk van mindfulness zijn ontwikkeld zoals 'drie minuten ademruimte', bodyscan, visualisatie en compassievolle presentie. na een inleidend college over mindfulness gaan we met deze methoden oefenen. *voor wie?* deze colleges zijn bedoeld voor vrijwilligers die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn. *docent:* dick de korte volgde een driejarige opleiding voor meditatieleraar aan de school voor zijnsoriëntatie en enige aanvullende trainingen mindfulness. hij introduceerde mindfulness als vak aan de hogeschool van amsterdam en begeleidt meditatiegroepen. *tijdsinvestering* 4 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* dit college biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers. *certificaat van deelname* nee01212000de colleges zijn gratis.de colleges zijn gratis.02915opleidingen3164_1316413164_1.schildpadden-werken-met-stilte.jpgcontents/uploads/opleidingen/3164_1.schildpadden-werken-met-stilte.jpgimage/jpegjpg7055462000x1333landscapeschildpadden-werken met stilte.jpg2022-11-15 22:45:00saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/107.0.0.0 safari/537.36image/jpeg3164_1schildpadden-werken-met-stiltehttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/3164_1.schildpadden-werken-met-stilte.jpg20001333kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 06/07/2023do 6 juldo 13 juldonderdag 6 juli 2023 (week 27)donderdag 13 juli 2023 (week 28)
Start op 20/07/2023Colleges

Aristoteles en de zoektocht naar het juiste midden

Praktische filosofie over het zoeken naar balans.

do 20 jul & do 27 jul

•••
31660centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegesaristoteles en de zoektocht naar het juiste midden20602023-07-2015:00:0017:00:002023-07-2715:00:0017:00:00gratis,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1praktische filosofie over het zoeken naar balans.vroeg of laat doen zich in ons leven en onze (zorg) relaties momenten voor waarbij we ons afvragen ‘doe ik hier wel goed aan? of: ‘heb ik hier toen wel goed aan gedaan?’ in de filosofie noemen we dat ‘bestaans- ethische’ vragen. bij het zoeken naar een antwoord op dergelijke vragen stelt de griekse filosoof aristoteles (384-322 v. chr) voor om dat te doen aan de hand van vier deugden: moed, maat, rechtvaardigheid en praktische wijsheid. daarbij gaat het altijd om het zoeken naar een juiste midden tussen ‘te veel en te weinig’’ “moed”, zegt aristoteles, “is het juiste midden tussen overmoed en lafheid’ *doel en inhoud* in dit college gaan we aan de hand van een praktijksituatie zoeken naar een deugd die ons helpt bij het zoeken naar een antwoord op een bepaalde ‘bestaan-ethische’ vraag. daarbij gaan de deelnemers een casusgever helpen bij het zoeken naar het juiste midden tussen te veel doen en te weinig doen. *voor wie?* deze colleges zijn bedoeld voor vrijwilligers die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn. *tijdsinvestering* 4 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* de colleges bieden plaats aan maximaal 12 deelnemers. *certificaat van deelname* nee01212000de colleges zijn gratis.de colleges zijn gratis.02916opleidingen3166_1316613166_1.vervolg_nee-leren-zeggen_1-nieuw.jpgcontents/uploads/opleidingen/3166_1.vervolg_nee-leren-zeggen_1-nieuw.jpgimage/jpegjpg7489642000x1333landscapevervolg_nee leren zeggen_1 nieuw.jpg2022-11-15 22:53:44saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/107.0.0.0 safari/537.36image/jpeg3166_1vervolg_nee-leren-zeggen_1-nieuwhttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/3166_1.vervolg_nee-leren-zeggen_1-nieuw.jpg20001333kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 20/07/2023do 20 juldo 27 juldonderdag 20 juli 2023 (week 29)donderdag 27 juli 2023 (week 30)
Start op 03/08/2023Colleges

Praktische filosofie: de deugden als gids

Vier werkcolleges over de ethiek van goede zorg voor jezelf en de ander.

do 3 aug, do 10 aug, do 17 aug & do 24 aug

•••
31600centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegespraktische filosofie: de deugden als gids20602023-08-0315:00:0017:00:002023-08-1015:00:0017:00:002023-08-1715:00:0017:00:002023-08-2415:00:0017:00:00gratis,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1vier werkcolleges over de ethiek van goede zorg voor jezelf en de ander.vroeg of laat doen zich in ons leven en werksituaties voor waarbij we ons afvragen ‘doe ik hier wel goed aan? of ‘heb ik hier toen wel goed aan gedaan?’ bij het zoeken naar een antwoord gaan we in deze werkcolleges te raden bij de _klassieke deugden; moed, maat, rechtvaardigheid en praktische wijsheid_. wat geeft ons moed? hoe vinden we de juiste maat in persoonlijke en begeleidingscontacten. waarom en wanneer vinden we iets onrechtvaardig? wat zeggen gevoel en intuïtie ons in bepaalde situaties? *doel en inhoud* de werkcolleges worden ingeleid met een college over deugdethiek. in het tweede deel gaan we aan het werk met de deugdreflectie. vanuit persoonlijke ervaringen in ons leven en in begeleidingssituaties gaan hierbij op zoek naar het juiste midden tussen 'te veel' en 'te weinig'. *docent:* drs. dick de korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de universiteit van amsterdam. hij was werkzaam als docent filosofie aan de hogeschool van amsterdam. *voor wie?* deze colleges zijn voor iedereen. *tijdsinvestering* 8 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* de collegereeks biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers. *certificaat van deelname* nee01212000de colleges zijn gratis.de colleges zijn gratis.12911opleidingen3160_1316013160_1.zangvogel_deugden-als-gids.jpgcontents/uploads/opleidingen/3160_1.zangvogel_deugden-als-gids.jpgimage/jpegjpg6353312000x1333landscapezangvogel_deugden als gids.jpg2022-11-15 22:26:17saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/107.0.0.0 safari/537.36image/jpeg3160_1zangvogel_deugden-als-gidshttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/3160_1.zangvogel_deugden-als-gids.jpg20001333kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 03/08/2023do 3 augdo 10 augdo 17 augdo 24 augdonderdag 3 augustus 2023 (week 31)donderdag 10 augustus 2023 (week 32)donderdag 17 augustus 2023 (week 33)donderdag 24 augustus 2023 (week 34)
Start op 31/08/2023Colleges

Vrijwilligerscafé

Onder leiding van onze huisfilosoof Dick de Korte spreken we over een nader bekend te maken thema.

do 31 aug

•••
31740centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegesvrijwilligerscafé20602023-08-3115:00:0017:00:00gratis,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1onder leiding van onze huisfilosoof dick de korte spreken we over een nader bekend te maken thema.in het vrijwilligerscafé spreken wij, onder leiding van onze huisfilosoof dick de korte, over diverse thema's. het thema van dit vrijwilligerscafé wordt begin van de maand bekend gemaakt. h3. het vrijwilligerscafé het vrijwilligerscafé organiseren we als een ontmoetingsplaats, voor en door vrijwilligers. om van elkaar en met elkaar te leren, uit te wisselen en vraagstukken te bespreken. per keer staat er een ander thema centraal. aan de hand van dit steeds wisselende onderwerp bespreken we vraagstukken met elkaar onder leiding van onze huisfilosoof drs. dick de korte. *voor wie?* deze bijeenkomst is bedoeld voor vrijwilligers die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn. *docent* drs. dick de korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de universiteit van amsterdam. hij was werkzaam als docent filosofie aan de hogeschool van amsterdam. dick de korte volgde een driejarige opleiding voor meditatieleraar aan de school voor zijnsoriëntatie en enige aanvullende trainingen mindfulness. hij introduceerde mindfulness als vak aan de hogeschool van amsterdam en begeleidt meditatiegroepen. *tijdsinvestering* 2 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* het café biedt plaats aan 20 deelnemers. *certificaat van deelname* nee02012000deelname is gratisdeelname is gratis02925opleidingen3174_1317413174_1.va-cafe.jpgcontents/uploads/opleidingen/3174_1.va-cafe.jpgimage/jpegjpg7984801920x1280landscapeva café.jpg2022-11-17 11:44:53saskiaeditor45.83.234.200mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/107.0.0.0 safari/537.36image/jpeg3174_1va-cafehttps://www.vrijwilligersacademie.net/uploads/opleidingen/3174_1.va-cafe.jpg19201280kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 31/08/2023do 31 augdonderdag 31 augustus 2023 (week 35)
Site by Alsjeblaft!