Start op 12/10/2021Masterclasses

Masterclass Bewust oordelen (Zoom)

di 12 okt

•••
25430vwa9masterclassesmasterclass bewust oordelen (zoom)11,33402021-10-1215:00:0017:00:00beroepskrachten,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid227h3. met tanny dobbelaar tanny las het laatste ongepubliceerde boek van filosoof hannah arendt: "_het leven van de geest_":https://www.trouw.nl/religie-filosofie/hannah-arendts-laatste-werk-het-leven-van-de-geest-is-moeilijk-maar-groots~b800788f/?utm_campaign=shared_earned&utm_medium=social&utm_source=copylink. trainer en filosoof renate schepen gaat in gesprek met haar. samen onderzoeken ze hoe _het leven van de geest_ kan helpen bij het omgaan met de vragen in een gepolariseerde maatschappij en hoe we veel bewuster kunnen zijn van oordelen en de gevolgen daarvan. lees hier te voorbereiding het artikel in trouw: "_de denkbeelden van hannah arendt kunnen helpen bij het verwerken van de coronacrisis_":https://www.trouw.nl/religie-filosofie/de-denkbeelden-van-hannah-arendt-kunnen-helpen-bij-het-verwerken-van-de-coronacrisis~b21d5632/. *over de master* "tanny dobbelaar":https://www.tannydobbelaar.nl/ is filosoof en boekrecensent voor trouw. op 23 januari 2020 promoveerde zij met het proefschrift _family history: relatives, roots, and databases._ *hoe werkt het?* we werken met het video conferencing systeem zoom. voorafgaande aan de masterclass ontvang je instructie hoe je zoom kunt installeren op je computer, laptop of tablet. voor de online bijeenkomst ontvang je een uitnodiging met link. voorwaarde om mee te doen aan een online bijeenkomst, is dat je met zowel beeld als geluid aanwezig bent. als je een van de twee of beiden niet hebt, kun je helaas niet mee doen. het helpt om dit te testen van te voren en zorg dat je er ruim op tijd bent. *voor wie?* deze masterclass is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp. *tijdsinvestering* 2 uur *trainingsmateriaal* nvt *aantal deelnemers* deze masterclass biedt plaats voor 25 deelnemers. *certificaat van deelname* nvt0251200deelname is gratisdeelname is gratis62840opleidingen2543_1254312543_1.rhino_lr_1000x675px.jpgcontents/uploads/opleidingen/2543_1.rhino_lr_1000x675px.jpgimage/jpegjpg2657351000x675landscaperhino_lr_1000x675px.jpg2021-06-09 22:14:04saskiaeditor83.161.136.176mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/91.0.4472.77 safari/537.36image/jpeg2543_1rhino_lr_1000x675pxhttps://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/opleidingen/2543_1.rhino_lr_1000x675px.jpg1000675upcomingstart op 12/10/2021di 12 oktdinsdag 12 oktober 2021 (week 41)
Start op 21/10/2021Colleges

Goed of fout

Ethiek in het vrijwilligerswerk

do 21 okt & do 28 okt

•••
26350centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegesgoed of fout20602021-10-2115:00:0017:00:002021-10-2815:00:0017:00:00vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1ethiek in het vrijwilligerswerkintroductiecolleges over ethische regels en hoe je die kunt hanteren. vroeg of laat dienen zich in ons begeleidingswerk situaties aan waarbij we ons afvragen: "kán dit eigenlijk wel?". naar ons gevoel worden er dan ethische grenzen overschreden zijn en zijn er bepaalde waarden in het geding. hoe brengen we het overschrijden van ethische grenzen onder woorden als we hierover in gesprek gaan? wat zijn daarbij onze argumenten? *doel en inhoud* filosofisch gezien zitten we hier in het gebied van de ethiek. welke kennis over waarden en normen wordt ons aangereikt in de filosofie? we gaan het in deze twee introductiecolleges hebben over welke ethische regels er geldig zijn en hoe je die kunt hanteren. het eerste college is meer theorie en kennis. het tweede college is meer een werkcollege. hier staan ethische dilemma's en het hanteren van ethische regels centraal. na het volgen van de colleges * zijn we op de hoogte van verschillende vormen van ethiek: plichtethiek, gevolgenethiek en deugdethiek. * zijn we op de hoogte van ethische dilemma's. * weten we iets over morele ontwikkeling van mensen. * zijn we op de hoogte van universele waarden en mensenrechten in onze democratische rechtsstaat. bij elk college werken we aan een opdracht en gaan daarover met elkaar in gesprek. *docent* drs. dick de korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de universiteit van amsterdam. hij was werkzaam als docent filosofie aan de hogeschool van amsterdam. *voor wie?* deze collegereeks is voor iedereen de in dit onderwerp is geïnteresseerd. *tijdsinvestering* 4 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* dit college biedt plaats aan maximaal 7 deelnemers. *certificaat van deelname* nee071200de colleges zijn gratis.de colleges zijn gratis.32945opleidingen2635_1263512635_1.23122017_va_41931_lr_1000x675px.jpgcontents/uploads/opleidingen/2635_1.23122017_va_41931_lr_1000x675px.jpgimage/jpegjpg2276601000x675landscape23122017_va_41931_lr_1000x675px.jpg2021-07-20 14:26:39saskiaeditor83.161.136.176mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/91.0.4472.124 safari/537.36image/jpeg2635_123122017_va_41931_lr_1000x675pxhttps://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/opleidingen/2635_1.23122017_va_41931_lr_1000x675px.jpg1000675kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 21/10/2021do 21 oktdo 28 oktdonderdag 21 oktober 2021 (week 42)donderdag 28 oktober 2021 (week 43)
Start op 22/10/2021Oriëntatie

Ervaringsdeskundigheid, iets voor jou? (Zoom)

Voor als jij overweegt zijn om jouw ervaringen met verslaving, schulden en/of dakloosheid in te zetten in vrijwilligerswerk.

vr 22 okt

•••
26160centrum,nieuwwest,zuid,vwa1oriëntatieervaringsdeskundigheid, iets voor jou? (zoom)22202021-10-2215:00:0016:00:00vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid227voor als jij overweegt zijn om jouw ervaringen met verslaving, schulden en/of dakloosheid in te zetten in vrijwilligerswerk.in vrijwilligerswerk bieden ervaringsdeskundige vrijwilligers (bijvoorbeeld ervaring met schulden, verslaving, dakloosheid e.d.) een belangrijke meerwaarde. zij zijn degenen die weten waar ze het over hebben als ze iemand ondersteunen. als jij wilt weten of een volledige training voor vrijwilligerswerk als ervaringsdeskundige voor jou interessant is, dan kun je je opgeven voor deze informatiebijeenkomst: ervaringsdeskundige trainer saira koolman vertelt je alles over wat je wel en niet kunt verwachten van de training en wat je daarna in jouw rol als vrijwilliger zou kunnen gaan doen. *doel en inhoud* tijdens deze informatiebijeenkomst ontdek je meer over de mogelijkheden om je ervaringskennis te ontdekken, te ontwikkelen en in te zetten voor vrijwilligerswerk. als je na afloop van deze oriëntatietraining inderdaad wilt gaan werken als ervaringsdeskundige dan kun je deze volledige "training":https://www.vrijwilligersacademie.net/nl/aanbod/32?r=nl/aanbod doen. deze basistraining is ontwikkeld door de vrijwilligersacademie amsterdam samen met het herstelbureau hvo-querido speciaal voor mensen als jij. *hoe werkt het?* we werken met het video conferencing systeem zoom. voorafgaande aan de training ontvang je instructie hoe je zoom kunt installeren op je computer, laptop of tablet. vooraf ontvang je ook een uitnodiging met link. we starten met een geluidscontrole en check in. wij vragen je deel te nemen met zowel beeld als geluid. *voor wie?* voor iedereen die overweegt zijn om zijn/haar ervaring met bijvoorbeeld eenzaamheid, schulden, verslaving en/of dakloosheid in te zetten in vrijwilligerswerk om iemand anders in zo'n situatie bij te staan. *tijdsinvestering* 1 uur *aantal plaatsen* deze bijeenkomst biedt plaats aan maximaal 10 deelnemers. *certificaat van deelname* nee010600deelname is gratis.deelname is gratis.62912opleidingen2616_1261612616_1.orientatie_ervaringsdeskundigheid-iets-voor-jou.jpgcontents/uploads/opleidingen/2616_1.orientatie_ervaringsdeskundigheid-iets-voor-jou.jpgimage/jpegjpg3800061000x674landscapeorientatie_ervaringsdeskundigheid iets voor jou.jpg2021-07-01 11:18:12saskiaeditor83.161.136.176mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/91.0.4472.114 safari/537.36image/jpeg2616_1orientatie_ervaringsdeskundigheid-iets-voor-jouhttps://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/opleidingen/2616_1.orientatie_ervaringsdeskundigheid-iets-voor-jou.jpg1000674kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 22/10/2021vr 22 oktvrijdag 22 oktober 2021 (week 42)
Start op 05/11/2021Basis

Ervaringsdeskundigheid (Online)

Een training voor mensen die hun ervaring in willen zetten om mensen te ondersteunen.

vr 5 nov, vr 26 nov & vr 17 dec

•••
26290vwa4basiservaringsdeskundigheid (online)102,222,31602021-11-0514:00:0017:00:002021-11-2614:00:0017:00:002021-12-1714:00:0017:00:00be basis ervaringsdeskundigheidvrijwilligers,ervaringsdeskundigheid51een training voor mensen die hun ervaring in willen zetten om mensen te ondersteunen.in vrijwilligerswerk bieden ervaringsdeskundige vrijwilligers een belangrijke meerwaarde. zij zijn degenen die weten waar ze het over hebben als ze iemand ondersteunen. de training bestaat uit drie live bijeenkomsten en meerdere online modules. er is een eerste kennismakingsbijeenkomst waarin je je medecursisten en trainer ontmoet. ook zijn er twee trainingsbijeenkomsten waarin je oefent, ervaringen uitwisselt en leert van elkaar. *doel en inhoud* deze training bestaat uit 7 delen met de volgende onderdelen en thema’s: *1. live bijeenkomst (kennismaken, start training, oefenen en delen)* 2. ervaringsdeskundigheid 3. ervaringsdeskundige vrijwilliger 4. jouw kracht als ervaringsdeskundige vrijwilliger *5. live bijeenkomst (oefenen en delen)* 6. voor jezelf zorgen/grenzen stellen *7. live bijeenkomst (oefenen en delen)* 8. evaluatie, vervolg en afsluiting. de training duurt 6 tot 7 weken. je hebt een week de tijd per module. de totale tijdsinvestering is ongeveer 15 uur, inclusief de live bijeenkomsten en opdrachten. het studiemateriaal van deze training mag je gratis downloaden. vergis je niet: een module bevat vaak een opdracht die je niet direct kan uitvoeren. je hebt tijd nodig om bijvoorbeeld mensen in je omgeving vragen te stellen. deelname aan deze training is niet vrijblijvend en de live bijeenkomsten zijn verplicht. twijfel je of het iets voor je is? heb je belangstelling? neem contact met ons op. dat kan per e-mail (info@vrijwilligersacademie.net ) of telefoon 020 – 320 55 79. *werkwijze* tijdens live trainingsbijeenkomsten en de online trainingsmodules word je begeleid door een trainer. ook word je uitgenodigd voor een eerste live bijeenkomst waarin je kennismaakt met elkaar en meteen aan de slag gaat. de trainer geeft per e-mail feedback op de opdrachten die je online maakt en is beschikbaar voor vragen. *voor wie?* deze training is bedoeld voor mensen die willen onderzoeken of zij anderen kunnen ondersteunen met hun eigen ervaring en ervaringskennis. *certificaat* als je alle modules goed doorloopt en deel hebt genomen aan de bijeenkomsten, krijg je een certificaat van de vrijwilligersacademie. *studiemateriaal* online modules waarin informatie en opdrachten zijn opgenomen, die in pdf-formaat te downloaden zijn. *aantal plaatsen* de training biedt plaats aan maximaal 7 deelnemers. *bijzonderheden* na de training kun je kiezen voor vrijwilligerswerk maar dat hoeft niet. kies je ervoor om verder te gaan, volg dan na deze training de _basistraining voor maatjes_. dan ga je (verder) aan de slag. *extra* deze training is tot stand gekomen dankzij bijdragen van het oranjefonds en de gemeente amsterdam. *alles wat je altijd al wilde weten...* ...is beschreven in onze factsheet, die je hier kunt lezen in het "factsheet basis ervaringsdeskundigheid":https://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/bestanden/106_1.factsheet-be-learning-ervaringsdeskundigheid-_final.pdf* theorie over ervaring, ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid * inzicht in motivatie, rol en positie als ervaringsdeskundige vrijwilliger * reflectie op persoonlijke kwaliteiten als ervaringsdeskundige * toepassen van het stellen & bewaken van persoonlijke grenzen * het oefenen met het vertellen en presenteren van het eigen ervaringsverhaal.1871800deze training kost €175 per vrijwilliger. partnerorganisaties betalen voor hun vrijwilligers.22930opleidingen2629_1262912629_1.basis_ervaringsdeskundigheid-nieuw.jpgcontents/uploads/opleidingen/2629_1.basis_ervaringsdeskundigheid-nieuw.jpgimage/jpegjpg2346751000x675landscapebasis_ervaringsdeskundigheid nieuw.jpg2021-07-06 08:27:42saskiaeditor83.161.136.176mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/91.0.4472.124 safari/537.36image/jpeg2629_1basis_ervaringsdeskundigheid-nieuwhttps://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/opleidingen/2629_1.basis_ervaringsdeskundigheid-nieuw.jpg1000675upcomingstart op 05/11/2021vr 5 novvr 26 novvr 17 decvrijdag 5 november 2021 (week 44)vrijdag 26 november 2021 (week 47)vrijdag 17 december 2021 (week 50)
Start op 11/11/2021Colleges

Praktische filosofie: de deugden als gids (Zoom)

Vier werkcolleges over de ethiek van goede zorg voor jezelf en de ander.

do 11 nov, do 18 nov, do 25 nov & do 2 dec

•••
26100centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegespraktische filosofie: de deugden als gids (zoom)20602021-11-1115:00:0017:00:002021-11-1815:00:0017:00:002021-11-2515:00:0017:00:002021-12-0215:00:0017:00:00vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid227vier werkcolleges over de ethiek van goede zorg voor jezelf en de ander.vroeg of laat doen zich in ons leven en onze zorgrelaties momenten voor waarbij we ons afvragen ‘doe ik hier wel goed aan? of: ‘heb ik hier wel goed aan gedaan?’ daarbij gaat het in wezen om vragen zoals 'wat reken ik tot mijn verantwoordelijkheid, wat is rechtvaardig en wat vraagt om moed van mij?' dergelijke vragen nodigen ons uit tot bezinning. bij het zoeken naar een antwoord op deze vragen gaan we in de werkcolleges te rade bij de praktische filosofie: de deugdethiek. *doel en inhoud* vanuit persoonlijke ervaringen in zorgsituaties gaan we werken met de deugdreflectie; dat is een vorm van socratisch gesprek. we doorlopen daarbij steeds een aantal stappen om te ontdekken wat het juiste midden is tussen 'te veel' en 'te weinig'. de werkcolleges worden ingeleid met een college over deugdethiek. *docent:* drs. dick de korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de universiteit van amsterdam. hij was werkzaam als docent filosofie aan de hogeschool van amsterdam. *hoe werkt het?* we werken met het video conferencing systeem zoom. voorafgaande aan de collegereeks ontvang je instructie hoe je zoom kunt installeren op je computer, laptop of tablet. voor de online bijeenkomsten ontvang je een uitnodiging met link. we starten steeds met een geluidscontrole en check in. tijdens de colleges werken we met oefeningen, je krijgt duidelijke opdrachten, mogelijk in breakout rooms (in tweetallen, gefaciliteerd door zoom). we eindigen telkens met een check-out: wat je meeneemt of hoe je erbij zit. tussendoor houden we pauze. wij vragen je deel te nemen met beeld en geluid. *voor wie?* deze colleges zijn voor iedereen. *tijdsinvestering* 8 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* de collegereeks biedt plaats aan maximaal 10 deelnemers. *certificaat van deelname* nee *nb* het 3 college wordt op hemelvaartsdag gegeven.010120nf0de colleges zijn gratis.de colleges zijn gratis.02907opleidingen2610_1261012610_1.zangvogel_deugden-als-gids.jpgcontents/uploads/opleidingen/2610_1.zangvogel_deugden-als-gids.jpgimage/jpegjpg6353312000x1333landscapezangvogel_deugden als gids.jpg2021-06-30 09:29:54saskiaeditor83.161.136.176mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/91.0.4472.114 safari/537.36image/jpeg2610_1zangvogel_deugden-als-gidshttps://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/opleidingen/2610_1.zangvogel_deugden-als-gids.jpg20001333kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 11/11/2021do 11 novdo 18 novdo 25 novdo 2 decdonderdag 11 november 2021 (week 45)donderdag 18 november 2021 (week 46)donderdag 25 november 2021 (week 47)donderdag 2 december 2021 (week 48)
Start op 18/11/2021Oriëntatie

Vrijwilligerswerk, jouw droombaan? (Zoom)

Een training die je helpt om een droombaan te vinden, in vrijwilligerswerk.

do 18 nov, do 25 nov & do 2 dec

•••
26180centrum,nieuwwest,zuid,vwa1oriëntatievrijwilligerswerk, jouw droombaan? (zoom)67,10202021-11-1814:00:0017:00:002021-11-2514:00:0017:00:002021-12-0214:00:0017:00:00vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid227een training die je helpt om een droombaan te vinden, in vrijwilligerswerk.deze training is gericht op het ontdekken van je kwaliteiten en het zoeken naar mogelijkheden om de stap te zetten in de wereld van vrijwilligerswerk. het is een training speciaal ontwikkeld voor mensen die een stap willen zetten van eigen ervaring in de zorg naar het ondersteunen van anderen via vrijwilligerswerk. *doel en inhoud* met deze training onderzoek je wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je die zou kunnen inzetten. de onderwerpen die aan bod komen in deze training zijn: * meer zicht krijgen op eigen kwaliteiten * communicatieve vaardigheden die je al hebt en die belangrijk zijn in vrijwilligerswerk * hanteren van afstand en nabijheid * stellen en bewaken van grenzen * wat heb je nodig om een stap verder te kunnen komen? * meer zicht op je eigen mogelijkheden in het bestaande (vrijwilligers)werkaanbod. *hoe werkt het?* we werken met het video conferencing systeem zoom. voorafgaande aan de bijeenkomst ontvang je instructie hoe je zoom kunt installeren op je computer, laptop of tablet. voor de online bijeenkomsten ontvang je een uitnodiging met link. we starten elke keer met een geluidscontrole en check in. tijdens de training werken we met oefeningen, je krijgt duidelijke opdrachten, mogelijk in breakout rooms (in tweetallen, gefaciliteerd door zoom). we eindigen met een check-out: wat je meeneemt of hoe je erbij zit. tussendoor houden we pauze. *voor wie?* deze training is voor mensen die een stap verder willen zetten richting vrijwilligerswerk; voor diegenen die meer willen weten over vrijwilligerswerk en hun eigen talenten. *tijdsinvestering* 9 uur *studiemateriaal* niet van toepassing *aantal deelnemers* het aantal deelnemers bedraagt minimaal 4 en maximaal 10. *certificaat van deelname* ja* reflecteren op talenten en kwaliteiten * formuleren persoonlijk ontwikkelplan * inzicht in mogelijkheden voor inzetten van de eigen talenten in vrijwilligerswerk * inzicht in motivatie voor vrijwilligerswerk * actief toepassen van communicatieve vaardigheden om vrijwilligerswerk te vinden.0101800deelname aan deze training is gratis.deelname aan deze training is gratis.22914opleidingen2618_1261812618_1.orientatie_vrijwilligerswerk-jouw-droombaan.jpgcontents/uploads/opleidingen/2618_1.orientatie_vrijwilligerswerk-jouw-droombaan.jpgimage/jpegjpg9455592000x1333landscapeorientatie_vrijwilligerswerk jouw droombaan.jpg2021-07-01 11:31:50saskiaeditor83.161.136.176mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/91.0.4472.114 safari/537.36image/jpeg2618_1orientatie_vrijwilligerswerk-jouw-droombaanhttps://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/opleidingen/2618_1.orientatie_vrijwilligerswerk-jouw-droombaan.jpg20001333kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 18/11/2021do 18 novdo 25 novdo 2 decdonderdag 18 november 2021 (week 46)donderdag 25 november 2021 (week 47)donderdag 2 december 2021 (week 48)
Start op 09/12/2021Colleges

Werken met stilte (Zoom)

Aandacht en er zijn voor iemand is een belangrijk aspect van vrijwilligerswerk in zorg en welzijn. Leer over de zeven pijlers van mindfulness voor vrijwilligers.

do 9 dec & do 16 dec

•••
26120centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegeswerken met stilte (zoom)20602021-12-0915:00:0017:00:002021-12-1615:00:0017:00:00beroepskrachten,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid227aandacht en er zijn voor iemand is een belangrijk aspect van vrijwilligerswerk in zorg en welzijn. leer over de zeven pijlers van mindfulness voor vrijwilligers._ruimte maken voor ontvankelijkheid in zorgrelaties_ goede zorg ontstaat vanuit het zorgvuldig aansluiten bij en afstemmen op de ander. daardoor kan, vaak pas gaandeweg, begrepen worden wat er voor de ander op het spel staat en welke hulp dan passend is. de ander voelt zich gezien en erkend. dat alléén al kan als weldadige zorg ervaren worden. het is daarbij belangrijk, dat je je werkelijk, liefdevol en zonder oordelen openstelt voor het perspectief van de ander. in de zorgethiek wordt dat ontvankelijkheid genoemd. dat geldt naar twee kanten: ook degene die jij begeleidt moet zich open durven stellen en zich kwetsbaarheid durven tonen. in dit proces is het van belang om acceptatie, geduld, traagheid en stilte een kans te geven. veelal hebben we de neiging om stiltes op te vullen en 'gaten te dichten'. als we dat nu eens niet doen en stilte meer zien als 'ruimte maken'? welke werkvormen staan ons daarbij ter beschikking? *doel en inhoud* hoe werk je met stilte en welke werkvormen staan ons daarbij ter beschikking? hiervoor gaan we te rade bij methoden zoals deze binnen theorie en praktijk van mindfulness zijn ontwikkeld zoals 'drie minuten ademruimte', bodyscan, visualisatie en compassievolle presentie. na een inleidend college over mindfulness gaan we met deze methoden oefenen. *hoe werkt het?* we werken met het video conferencing systeem zoom. voorafgaande aan het college ontvang je instructie hoe je zoom kunt installeren op je computer, laptop of tablet. voor de online bijeenkomsten ontvang je een uitnodiging met link. we starten steeds met een geluidscontrole en check in. tijdens het college werken we met oefeningen, je krijgt duidelijke opdrachten, mogelijk in breakout rooms (in tweetallen, gefaciliteerd door zoom). we eindigen met een check-out: wat je meeneemt of hoe je erbij zit. tussendoor houden we pauze. *voor wie?* dit college is bedoeld voor vrijwilligers die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn. *docent:* dick de korte volgde een driejarige opleiding voor meditatieleraar aan de school voor zijnsoriëntatie en enige aanvullende trainingen mindfulness. hij introduceerde mindfulness als vak aan de hogeschool van amsterdam en begeleidt meditatiegroepen. *tijdsinvestering* 4 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* dit college biedt plaats aan maximaal 10 deelnemers. *certificaat van deelname* nee0101200deze bijeenkomst is gratis.deelname is gratis.02906opleidingen2612_1261212612_1.schildpadden-werken-met-stilte.jpgcontents/uploads/opleidingen/2612_1.schildpadden-werken-met-stilte.jpgimage/jpegjpg7055462000x1333landscapeschildpadden-werken met stilte.jpg2021-06-30 09:25:29saskiaeditor83.161.136.176mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/91.0.4472.114 safari/537.36image/jpeg2612_1schildpadden-werken-met-stiltehttps://www.vrijwilligersacademie.net/contents/uploads/opleidingen/2612_1.schildpadden-werken-met-stilte.jpg20001333kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westkennismarkt zuidupcomingstart op 09/12/2021do 9 decdo 16 decdonderdag 9 december 2021 (week 49)donderdag 16 december 2021 (week 50)
Site by Alsjeblaft!